ΠτΔ:Στόχος η προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ο κόσμος αρχίζει να νιώθει ότι τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται επαρκώς, κάτι που αποτελεί στόχο κάθε ευνομούμενου και ευρωπαϊκού κράτους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


 
Ο Πρόεδρος μιλούσε κατά την παραλαβή της ετήσιας έκθεσης της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου για το 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η Επίτροπος ανέφερε ότι η έκθεση αφορά την περίοδο πριν από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, προσθέτοντας πως ήταν χρόνος προετοιμασίας, με πολλές παρουσιάσεις, ομιλίες, αλλά και «αρκετά παράπονα από τους πολίτες στα οποία ανταποκρινόμαστε πάρα πολύ θετικά».
 
«Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς για να μπορούμε να απαντούμε εγκαίρως στα ερωτήματα και στα παράπονα των πολιτών καθώς και στις γνωματεύσεις που μας ζητούνται καθημερινά από τις δημόσιες αρχές», συμπλήρωσε.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις δράσεις του γραφείου και συνεχάρη την Επίτροπο για το έργο της.
 
«Όντως αρχίζει πλέον ο κόσμος το ευαίσθητο θέμα των προσωπικών δεδομένων να νιώθει ότι επαρκώς προστατεύεται. Και αυτός είναι ένας στόχος κάθε ευνομούμενου κράτους, κάθε ευρωπαϊκού κράτους που θέλει να υλοποιεί πολιτικές που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη», είπε.
 
Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, ενώ αναφέρθηκε και στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο γραφείο για να καταστεί πιο αποτελεσματικό.

 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.