Oικολόγοι - Συμμαχία - Λεβέντ: Κοντά σε συνεργασία

Μία συνεργασία στην οποία θα είναι μπροστά οι πολίτες και όχι τα κόμματα επιχειρούν να καταφέρουν για τις ευρωεκλογές οι Οικολόγοι μαζί με τη Συμμαχία Πολιτών και τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ. Δεν θα πρόκειται δηλαδή για μία κομματική συνεργασία, αλλά για συνεργασία η οποία θα στοχεύει στην στήριξη ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου προσωπικοτήτων, το οποίο θα έχει την υποστήριξη των δύο κομμάτων, αλλά και ομάδων πολιτών που θα στηρίζουν την πρωτοβουλία για ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Σε αυτό, θα μετέχει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ και δεν θα αποκλείονται βέβαια προσωπικότητες οι οποίες μπορεί να προέρχονται από κόμμα, αλλά με την παρουσία τους, δεν θα δίνουν κομματική ταυτότητα στο ψηφοδέλτιο. Για παράδειγμα, σε αυτό το ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων, ωστόσο δεν αποκλείεται η συμμετοχή προσωπικοτήτων από τα δύο κόμματα, όπως για παράδειγμα του βουλευτή των Οικολόγων και πρώην Επίτροπου Περιβάλλοντος Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. Κατ’ ανάλογο τρόπο, θα μπορούσε να υπάρξει η συμμετοχή μίας προσωπικότητας από τη Συμμαχία Πολιτών. Και φυσικά στο ψηφοδέλτιο θα μετέχει και ο Σενέρ Λεβέντ.

Απ’ εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, έχουν προσεγγιστεί διάφορες προσωπικότητες τόσο από την πολιτική ζωή όσο και άτομα που έχουν να παρουσιάσουν ένα πλούσιο κοινωνικό έργο, από τους οποίους περιμένουν να λάβουν απαντήσεις. Στόχος είναι η δημιουργία ενός συνδυασμού στα πρότυπα που κινήθηκε το «Μήνυμα Ελπίδας» στις ευρωεκλογές του 2014. Δηλαδή να είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός προσωπικοτήτων, τις οποίες θα ενώνει μία κοινή διακήρυξη. Ο συνδυασμός αυτός θα φέρει επίσης συγκεκριμένο όνομα το οποίο θα αποτελεί προϊόν συναπόφασης, μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο. Σε αυτή τη συνεργασία θα μετέχει και μία πρωτοβουλία πολιτών οι οποίοι θα πιστέψουν σε αυτή την ιδέα.

Σημειώνεται ότι για να γίνει κατορθωτή η υλοποίηση αυτής της ιδέας θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Τελικές αποφάσεις φυσικά δεν πρόκειται να ληφθούν πριν το τέλος του χρόνου. Εκτιμάται ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες επαφές μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν όλες οι λεπτομέρειες. Οι οποίες θα τεθούν ενώπιον των συλλογικών οργάνων των κομμάτων για να ληφθούν και τελικές αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών η οποία συνήλθε το περασμένο Σάββατο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Λιλλήκα, να συνεχίσει τις προσπάθειες για τελική συμφωνία.

Η κεντρική Επιτροπή των Οικολόγων συνήλθε προχθές Κυριακή ορίζοντας συνεδρία της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης του κόμματος για τα τέλη Ιανουαρίου, με πιθανότερη την Κυριακή 20 του μήνα. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Οικολόγων είναι αυτή που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για τις ευρωεκλογές. Μέχρι τότε θα πρέπει να ξεκαθαριστούν όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν για να τεθεί συγκεκριμένη πρόταση ενώπιον των μελών της Συνδιάσκεψης, προκειμένου να αποφασίσουν. Ενώπιον της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης θα τεθεί και η πρόταση της ΕΔΕΚ για επανάληψη της συνεργασίας του 2014, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν αλλάξουν τα δεδομένα.

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Πάφος:Εξερράγη φιάλη αερίου σε κατάστημα-Ακρωτηριάστηκε το χέρι 21χρονου
21:20
Nέο παραλήρημα Ερντογάν για Α. Μεσόγειο και Αγία Σοφία-Αποκάλεσε το Αιγαίο θάλασσα των νησιών
20:51
Την Παρασκευή στην Τουρκία ο Σανέρ για το οικονομικό «πρωτόκολλο», συνάντηση με Οκτάι είχαν τ/κ οργανώσεις
20:34
Περισσότεροι από 20 εκατ. Γερμανοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, αν προσβληθούν από τον κορονοϊό
20:20
Ένα θάνατο και 143 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:10
Ισραήλ: Νόμος επιτρέπει στις αρχές να γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί
19:38
Mε ταχύτητα 184 χιλιομέτρων οδηγούσε νεαρός στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας
19:16
Σουηδία: Πρόταση να κλείνουν τα εστιατόρια στις 20.30 και να μειωθεί ο αριθμός των πελατών στα καταστήματα
18:54
«Σταθερή ροή» κρατήσεων προς Κύπρο αναμένουν οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες
18:40
Φον ντερ Λάιεν: Αισιόδοξη για εμβολιασμό του 70% των Ευρωπαίων μέχρι τέλος καλοκαιριού
18:23
Ελλάδα: 1913 νέα κρούσματα- 28 νέοι θάνατοι- 357 διασωληνωμένοι
17:56
Eν αναμονή των αυριανών αποφάσεων για χαλαρώσεις, σε δύο φάσεις η επιστροφή μαθητών, παραμένουν sms και απαγόρευση κυκλοφορίας
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand