Ιδιοκτήτες συγκροτήματος έκαναν έξωση σε εκατόν ένοικους αφού τους έκοψαν νερό και ρεύμα

Στην κατά τα άλλα ευρωπαϊκή Κύπρο, περίπου εκατό συνάνθρωποι μας από διάφορες χώρες του κόσμου εξαναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα διαμερίσματα τους και να φύγουν από αυτά, παραμονές Χριστουγέννων. Και μάλιστα - όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν - ύστερα από πολύ μικρή προειδοποίηση που έλαβαν από τους ιδιοκτήτες του συμπλέγματος στο οποίο βρίσκονται τα διαμερίσματα τα οποία ενοικίαζαν στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το ΡΙΚ επισκέφθηκε τον χώρο στην οδό Αχιλλέως 14 και κατέγραψε συγκλονιστικές μαρτυρίες και εικόνες. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 24 διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν περίπου 100 ένοικοι, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί και πολιτικοί πρόσφυγες από διάφορες χώρες.

2

 Οι ένοικοι υποστηρίζουν ότι έλαβαν προειδοποίηση πριν από 8 ημέρες από τους ιδιοκτήτες να αδειάσουν τα διαμερίσματα και να αναζητήσουν αλλού στέγη. Εδώ και τέσσερεις ημέρες οι ιδιοκτήτες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκρότημα. Εσκεμμένα υποστηρίζουν οι ένοικοι, γιατί θέλουν να μετατρέψουν το χώρο σε ξενοδοχείο. Άνθρωποι απελπισμένοι. Σε απόγνωση. Αναρωτιούνται πού θα διανυκτερεύσουν απόψε, καθώς η μικρή προθεσμία των οκτώ ημερών έληξε σήμερα. Ανάμεσα τους μία έγκυος, η οποία λόγο του στρές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και οικογένειες με παιδιά. Η εικόνα εντός του κτιρίου με δεκάδες οικιακά αντικείμενα πεταγμένα, από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου όπως υποστηριξαν, στον ακάλυπτο, κάθε άλλο παρά μια ευρωπαϊκή χώρα θυμίζουν. Πολλοί από τους ένοικους έδειξαν χαρτιά, που μαρτυρούν ότι ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους έναντι των ιδιοκτητών και δη με την πληρωμή του ενοικίου.

Οι εκ της διευθύνσεως του συμπλέγματος βρίσκονταν στον χώρο αλλά δεν θέλησαν να μιλήσουν στην κάμερα τους ΡΙΚ. 

Ύστερα από επικοινωνία του ΡΙΚ με τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μας παρέπεμψαν στο Γραφείο Ευημερίας, λειτουργός του οποίου με την συνοδεία Αστυνομικών επισκέφθηκε τον χώρο νωρίς το απόγευμα για να καταγράψει την κατάσταση σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν. Η διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας Μαρία Κυρατζή κάλεσε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ευημερίας ή με την Αστυνομία -εάν είναι εκτός των ωρών εργασίας του γραφείου- ώστε να δοθεί το μήνυμα και να τύχουν βοήθειας.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τυριμου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:46

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Τζο Μπάιντεν- Βλαντίμιρ Πούτιν: Έξι μήνες καυστικών σχολίων
15:57
Συμφωνία στη διαμάχη Airbus-Boeing ανακοινώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ
15:45
Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση της Ομόνοιας για τη νέα σεζόν
15:22
Παραχωρήθηκε στην τουρκική «πρεσβεία» η γη για το νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία
15:19
Γερμανία-Γαλλία απόψε στις δέκα από το ΡΙΚ2 και το ΡΙΚHD
15:15
Καλή κλήρωση για την Κύπρο στο Davis Cup
15:09
Και επίσημα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη
15:03
ΗΠΑ-ΕΕ: Είναι τεράστια ευκαιρία η συνεργασία μας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν
14:53
Mεγάλης σπουδαιότητας η συντήρηση μωσαϊκών στην αρχαία Σαλαμίνα λέει ο Τ. Χατζηδημητρίου
14:40
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Γενεύη ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν- Πούτιν
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand