Ιδιοκτήτες συγκροτήματος έκαναν έξωση σε εκατόν ένοικους αφού τους έκοψαν νερό και ρεύμα

Στην κατά τα άλλα ευρωπαϊκή Κύπρο, περίπου εκατό συνάνθρωποι μας από διάφορες χώρες του κόσμου εξαναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα διαμερίσματα τους και να φύγουν από αυτά, παραμονές Χριστουγέννων. Και μάλιστα - όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν - ύστερα από πολύ μικρή προειδοποίηση που έλαβαν από τους ιδιοκτήτες του συμπλέγματος στο οποίο βρίσκονται τα διαμερίσματα τα οποία ενοικίαζαν στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το ΡΙΚ επισκέφθηκε τον χώρο στην οδό Αχιλλέως 14 και κατέγραψε συγκλονιστικές μαρτυρίες και εικόνες. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 24 διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν περίπου 100 ένοικοι, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί και πολιτικοί πρόσφυγες από διάφορες χώρες.

2

 Οι ένοικοι υποστηρίζουν ότι έλαβαν προειδοποίηση πριν από 8 ημέρες από τους ιδιοκτήτες να αδειάσουν τα διαμερίσματα και να αναζητήσουν αλλού στέγη. Εδώ και τέσσερεις ημέρες οι ιδιοκτήτες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκρότημα. Εσκεμμένα υποστηρίζουν οι ένοικοι, γιατί θέλουν να μετατρέψουν το χώρο σε ξενοδοχείο. Άνθρωποι απελπισμένοι. Σε απόγνωση. Αναρωτιούνται πού θα διανυκτερεύσουν απόψε, καθώς η μικρή προθεσμία των οκτώ ημερών έληξε σήμερα. Ανάμεσα τους μία έγκυος, η οποία λόγο του στρές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και οικογένειες με παιδιά. Η εικόνα εντός του κτιρίου με δεκάδες οικιακά αντικείμενα πεταγμένα, από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου όπως υποστηριξαν, στον ακάλυπτο, κάθε άλλο παρά μια ευρωπαϊκή χώρα θυμίζουν. Πολλοί από τους ένοικους έδειξαν χαρτιά, που μαρτυρούν ότι ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους έναντι των ιδιοκτητών και δη με την πληρωμή του ενοικίου.

Οι εκ της διευθύνσεως του συμπλέγματος βρίσκονταν στον χώρο αλλά δεν θέλησαν να μιλήσουν στην κάμερα τους ΡΙΚ. 

Ύστερα από επικοινωνία του ΡΙΚ με τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μας παρέπεμψαν στο Γραφείο Ευημερίας, λειτουργός του οποίου με την συνοδεία Αστυνομικών επισκέφθηκε τον χώρο νωρίς το απόγευμα για να καταγράψει την κατάσταση σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν. Η διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας Μαρία Κυρατζή κάλεσε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ευημερίας ή με την Αστυνομία -εάν είναι εκτός των ωρών εργασίας του γραφείου- ώστε να δοθεί το μήνυμα και να τύχουν βοήθειας.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τυριμου

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαρτίου
Εκτός τελικού ο Μίλαν
16:03
Eurostat: Σε χαμηλά επίπεδα η θέση γυναικών μελών στη Βουλή της Κύπρου
15:57
Τεχεράνη: Κάλεσε τους Ευρωπαίους να αποφύγουν απειλές και πιέσεις
15:04
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης , ήταν να σωθούν ανθρώπινες ζωές
14:57
Δήμος Γεωργιάδης: Ύψιστος στόχος μας είναι η απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας
14:48
Η συνέχεια σήμερα με Ερμής - Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ - Ολυμπιακός
13:42
Πέτρος Καραγιάννης: Από τις εξελίξεις θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις
13:05
Βίκτωρας Παπαδόπουλος:Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συζητά τίποτε άλλο ως λύση στο Κυπριακό, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα
12:57
Ο ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
12:38
ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΕ
12:35
Παραδίδεται αύριο το πρωί στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος Άντρη Ελευθερίου.
11:14
Ξεκίνησαν γυρίσματα στην Κύπρο της ταινίας «The Ghosts of Monday» με πρωταγωνιστή τον Julian Sands
11:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand