Η πολλή χριστουγεννιάτικη μουσική βλάπτει την υγεία

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μουσικές επιτυχίες, που αντλούν έμπνευση από τις χρονιάρες μέρες δονούν την ατμόσφαιρα, αλλά, όπως υποστηρίζουν ειδικοί, ο «βομβαρδισμός» αυτή την περίοδο με εορταστική μουσική κάνει κακό στην ψυχική υγεία.

Κι αυτό γιατί, όπως λένε, η χριστουγεννιάτικη μουσική και τα τραγούδια μας εμποδίζουν να εστιάσουμε σε ο,τιδήποτε άλλο πέραν των δώρων, των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων.

Σύμφωνα με την βρετανίδα ψυχολόγοΛίντα Μπλερη επανειλημμένη ακρόαση του «Ο Άη Βασίλης έρχεται ξανά», του «Ρούντολφ το ελαφάκι» κι άλλων συναφών επιτυχιών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο. «Όσοι εργάζονται στα καταστήματα την περίοδο των Χριστουγέννων πρέπει να αποφεύγουν τη σχετική μουσική, γιατί αν δεν το κάνουν, δεν θα μπορούν να εστιάσουν σε τίποτε άλλο. Απλώς ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια προσπαθώντας να μην ακούσουν αυτά που ακούν», είπε στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι όταν ακούει κανείς παρατεταμένα και μόνοτονα τα ίδια και τα ίδια Χριστουγεννιάτικα τραγούδια να ξαναπαίζουν «σαν να κόλλησε η βελόνα του πικάπ», είναι επακόλουθο ότι θα επηρεαστεί αρνητικά ο βαθμός συγκέντρωσής του. Ωστόσο, μια άλλη έρευνα δείχνει ότι μια καλή ισορροπία ανάμεσα στις εορταστικές οσμές και τη σχετική μουσική, μπορεί να επηρεάσει θετικά το καταναλωτικό περιβάλλον στα καταστήματα, αυξάνοντας την καλή διάθεση των πελατών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όποτε επιτεύχθηκε η τέλεια συμμετρία μεταξύ τραγουδιών και οσμών, ενθάρρυνε τους πελάτες να περνούν περισσότερο χρόνο μέσα σ’ ένα κατάστημα και ως εκ τούτου αύξησε τις πωλήσεις. Ωστόσο, ορισμένα είδη μουσικής είναι αποτελεσματικότερα από άλλα, όπως τόνισε ο καθηγητής του μάρκετινγκ,Έρικ Σπάνγκενμπεργκ,που μελέτησε τις επιδράσεις της εορταστικής μουσικής στις πωλήσεις λιανικής. Κι όπως είπε στο NBC, η αργή μουσική φαίνεται ότι τραβά περισσότερο τους καταναλωτές να μένουν περισσότερο στα καταστήματα, απ’ ό,τι η γρήγορη, ρυθμική μουσική, που τους «διώχνει» ταχύτερα...

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προσθήκη 4 ατόμων και 2 οντοτήτων στο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.