Απειλές Ακάρ και Τσαβούσογλου σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποιώντας ότι όσοι ονειρεύονται κάτι τέτοιο, πρέπει να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, γιατί δεν θα συμβεί ποτέ.


Μιλώντας ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τσαβούσογλου είπε ότι μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας είναι και η Κύπρος.
Είπε ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για την επίτευξη δίκαιης και μόνιμης λύσης και κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσέγγισε τις ειλικρινείς Τουρκικές προσπάθειες.
Τόνισε επίσης ότι πλέον δεν τίθεται θέμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις χάριν διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι πρέπει να οριστούν οι παράμετροι και το πλαίσιο της συζήτησης.
Αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία έχει κληθεί από το ψευδοκράτος να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις και αυτό θα γίνει, καθώς η Αγκυρα διαθέτει γεωτρύπανο.

Νωρίτερα,νέες απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας διατύπωσε ο τούρκος Υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας ότι η Aγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα βήμα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας.
Μιλώντας ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία επιθυμεί την επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων της καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας.
Ωστόσο επισήμανε πως η Αγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική  Μεσόγειο και κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και το ψευδοκράτος.
Ο Χουλουσί Ακάρ απείλησε ότι η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει μονομερείς δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο που αφορούν τους υδρογονάνθρακες.
Πρόσθεσε ότι οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.
Ο Ακάρ είπε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο, στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών περί εγγυήσεων και συμμαχίας.

 

Σύνταξη:Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Αυξήθηκαν κατά 7.169 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο, σε 12μηνη βάση
13:42
ΥΠΕΞ: "Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της πλαισίου λύσης του κυπριακού"
13:35
Δρ. Καραγιάννης:Έως τις αρχές της επόμενης βδομάδας θα υπάρχει ξεκάθαρη επιδημιολογική εικόνα
13:29
Μειώθηκαν στα €208 εκ. τον Ιανουάριο τα νέα δάνεια, σε υψηλό 2 ετών το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια
13:17
Ελλάδα:Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα
12:45
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμών COVID19 μετά τα τεχνικά ζητήματα
12:38
Παράνομα θεωρεί η Συντεχνία Ισότητα τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας
12:34
Το Συμβούλιο ενέκρινε το νομοθετικό πακέτο της πολιτικής συνοχής ύψους 330 δισ. ευρώ
12:08
Παγκύπριο δημοψήφισμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε το Υπουργικό
11:49
Υπουργικό: Παράταση σχεδίου εγχώριου τουρισμού, νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών εστιατορίων
11:43
Ρουκέτες έπεσαν σε ιρακινή βάση στην οποία βρίσκονται αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις
11:33
Πρώτη ήττα για τον Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο
11:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand