Οδηγός σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε φορτηγό στην Ερκελίν

Ένας οδηγός σκοτώθηκε χθες το απόγευμα στην Ερκελίν, μια πόλη στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα φορτηγό, το οποίο είχε σταματήσει σε οδόφραγμα των "κίτρινων γιλέκων" από τη γαλλική πλευρά.


"Το δυστύχημα σημειώθηκε στον κόμβο μεταξύ του N40 και του N54, καθώς είχαν ακινητοποιηθεί οχήματα εξαιτίας μιας κινητοποίησης `κίτρινων γιλέκων` βόρεια της πόλης Ζεμόντ", έγινε γνωστό από την νομαρχία που είχε ενημερωθεί από τις βελγικές αρχές επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της Voix du Nord.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, που επιβεβαίωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 18:00, οι βελγικές αρχές ερευνούν την υπόθεση. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι πρόκειται για το έβδομο θύμα στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων".

Την νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ένα μέλος των "κίτρινων γιλέκων", 23 ετών, σκοτώθηκε όταν τον χτύπησε φορτηγό σε κυκλική διασταύρωση κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου στην Αβινιόν (στον νομό Βοκλίζ).

Στις 17 Νοεμβρίου ήδη, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων", μια διαδηλώτρια σκοτώθηκε στην περιοχή Πον-ντε-Μποβουαζέν, στη Σαβοία, όταν τη χτύπησε μια οδηγός που κατελήφθη από πανικό σε οδόφραγμα. Δύο ημέρες αργότερα, ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής χτυπήθηκε από μικρό φορτηγό που έκανε ελιγμούς για να αποφύγει οδόφραγμα των "κίτρινων γιλέκων" και υπέκυψε στα τραύματά του την επομένη.

Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Δεκεμβρίου, τρίτο Σαββατοκύριακο της κινητοποίησης, ένας οδηγός αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε σταματημένο φορτηγό σε οδόφραγμα κοντά στην Αρλ.

Επίσης, μια 80χρονη, η οποία τραυματίστηκε από χειροβομβίδα δακρυγόνου στη Μασσαλία την 1η Δεκεμβρίου, υπέκυψε την επομένη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Στις 10 Δεκεμβρίου, μια 20χρονη σκοτώθηκε στην περιοχή Σαράντ, όταν το αυτοκίνητό της έπεσε πάνω σε φορτηγό, ένα τροχαίο που πιθανόν οφειλόταν στην ένταση που επικρατούσε σε οδόφραγμα των "κίτρινων γιλέκων".

Στο μεταξύ, περίπου 1.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στις 12:00 ώρα Κύπρου σήμερα στο Παρίσι για την "Πέμπτη Πράξη" των κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων" ενώ η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 60 προσαγωγές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζοανά Πριμβέρ, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV, χαρακτήρισε την κινητοποίηση "μικρότερη σε μέγεθος" και πρόσθεσε ότι "η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή".

Ένας δημοσιογράφος του AFP μετέδωσε ότι μέλη των "κίτρινων γιλέκων" επανεμφανίστηκαν στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων λίγο αφότου παραδόθηκε μερικώς στην κυκλοφορία από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης η οδική αυτή αρτηρία, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν επεισόδια.

Περίπου 200 διαδηλωτές ήταν διασκορπισμένοι σε μικρές ομάδες και το κλίμα ήταν ήρεμο, σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο.

Στα Ηλύσια Πεδία έκανε νωρίτερα την εμφάνισή της μια ομάδα από γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen και ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις ασφαλείας σε απόσταση λίγων μέτρων από την προεδρική κατοικία, το Μέγαρο Ηλυσίων.

Ο Yπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 69.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σήμερα και περισσότερες ενισχύσεις έχουν σταλεί στην Τουλούζη, στο Μπορντό και στο Σεντ-Ετιέν.

Η κυβέρνηση καθώς και πολλά συνδικάτα και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους διαδηλωτές να μη βγουν σήμερα στους δρόμους έπειτα από την επίθεση με τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε από ένοπλο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.