Περαιτέρω ώθηση στις σχέσεις Κύπρου - Ουγγαρίας

Την πεποίθηση ότι η έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη δυναμική των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ουγγαρίας, "την οποία είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε, ώστε η συνεργασία μας να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και θεμάτων", εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Γραφείου της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία τα οποία έγιναν από τον ίδιο και τον Ούγγρο ομόλογό του Péter Szijjártó.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως "αυτή η μέρα αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών μας, καθώς επαναβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο και απτό τρόπο τη δέσμευση των δύο μας χωρών να ενισχύσουν και να εμβαθύνουν περαιτέρω τις σχέσεις τους" και χαιρέτισε εκ μέρους της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει διπλωματική παρουσία στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Κύπρος και η Ουγγαρία έχουν αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις τους σε πολύ υψηλό επίπεδο με την πάροδο των ετών, όπως αρμόζει σε δύο μέλη της ίδιας οικογένειας, εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία και οι δύο χώρες ανήκουν. Οι καλές σχέσεις και η στενή συνεργασία που έχουμε, βασίζονται στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και τις κοινές αξίες και αρχές που ενώνουν τους λαούς μας, ανέφερε.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη δυναμική των διμερών μας σχέσεων, την οποία είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε, ώστε η συνεργασία μας να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και θεμάτων. Η εγκαθίδρυση και συνεχής παρουσία της κυπριακής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη από το 1992 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της δέσμευσης μας αυτής", επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Αναφέρθηκε εξάλλου στους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που έχουν υπηρετήσει στο ουγγρικό απόσπασμα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο δια μέσου των ετών, σημειώνοντας ότι αποτέλεσαν τους πρώτους πρεσβευτές της Ουγγαρίας στο νησί. "Για την σημαντική υπηρεσία που έχουν προσφέρει, και που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να προσφέρουν, σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την ειρήνη γενικότερα, είμαστε ευγνώμονες στον κάθε ένα από αυτούς και ασφαλώς στην ουγγρική κυβέρνηση", υπογράμμισε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε στην Επιτετραμμένη της Ουγγαρίας και στο Γραφείο Πρεσβείας μια επιτυχημένη αποστολή, διαβεβαιώνοντας ότι "μπορείτε να βασιστείτε στην πλήρη υποστήριξή μας στο έργο τους".

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Ισπανία-Covid-19: Τρίτη δόση εμβολίου στους οίκους ευγηρίας
21:38
ΕΕ: 50.000 αιτήσεις ασύλου από Αφγανούς τον Ιούλιο
21:26
Κυπριακό:Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφορικά με την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη
21:03
Πελόζι για Τραμπ: Ο «ακατανόμαστος» θα ηττηθεί και πάλι, αν κατέβει υποψήφιος το 2024
20:46
Την Ευρωπαϊκή Αρχή ετοιμότητας και αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:28
ΠτΔ:Άνοιξε ο δρόμος για μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος
20:18
Νεκρή εντοπίστηκε η 70χρονη που δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο
20:01
Ένας θάνατος και 124 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:48
Το «πράσινο πάσο» υποχρεωτικό στην Ιταλία από τις 15 Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους
19:36
Ο ΠΟΥ ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik-V για μη τήρηση προδιαγραφών σε εργοστάσιο παραγωγής
19:17
Το Ιράν ενέκρινε το αμερικανικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορoνοϊού
18:54
Σε νέα ώρα μετάδοσης η εκπομπή «EU4U» ξανά στις οθόνες σας την Τρίτη 28/9
18:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand