Περαιτέρω ώθηση στις σχέσεις Κύπρου - Ουγγαρίας

Την πεποίθηση ότι η έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη δυναμική των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ουγγαρίας, "την οποία είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε, ώστε η συνεργασία μας να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και θεμάτων", εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Γραφείου της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία τα οποία έγιναν από τον ίδιο και τον Ούγγρο ομόλογό του Péter Szijjártó.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως "αυτή η μέρα αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών μας, καθώς επαναβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο και απτό τρόπο τη δέσμευση των δύο μας χωρών να ενισχύσουν και να εμβαθύνουν περαιτέρω τις σχέσεις τους" και χαιρέτισε εκ μέρους της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει διπλωματική παρουσία στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Κύπρος και η Ουγγαρία έχουν αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις τους σε πολύ υψηλό επίπεδο με την πάροδο των ετών, όπως αρμόζει σε δύο μέλη της ίδιας οικογένειας, εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία και οι δύο χώρες ανήκουν. Οι καλές σχέσεις και η στενή συνεργασία που έχουμε, βασίζονται στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και τις κοινές αξίες και αρχές που ενώνουν τους λαούς μας, ανέφερε.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη δυναμική των διμερών μας σχέσεων, την οποία είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε, ώστε η συνεργασία μας να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και θεμάτων. Η εγκαθίδρυση και συνεχής παρουσία της κυπριακής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη από το 1992 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της δέσμευσης μας αυτής", επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Αναφέρθηκε εξάλλου στους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που έχουν υπηρετήσει στο ουγγρικό απόσπασμα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο δια μέσου των ετών, σημειώνοντας ότι αποτέλεσαν τους πρώτους πρεσβευτές της Ουγγαρίας στο νησί. "Για την σημαντική υπηρεσία που έχουν προσφέρει, και που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να προσφέρουν, σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την ειρήνη γενικότερα, είμαστε ευγνώμονες στον κάθε ένα από αυτούς και ασφαλώς στην ουγγρική κυβέρνηση", υπογράμμισε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε στην Επιτετραμμένη της Ουγγαρίας και στο Γραφείο Πρεσβείας μια επιτυχημένη αποστολή, διαβεβαιώνοντας ότι "μπορείτε να βασιστείτε στην πλήρη υποστήριξή μας στο έργο τους".

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δάλι για τα ασφαλτικά εργοστάσια
17:40
Από τις κατεχόμενες περιοχές τα αδασμολόγητα καπνικά, εκτιμά η Αστυνομία Λεμεσού
17:39
Τριήμερη κράτηση σε 32χρονο σε σχέση με υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης
17:21
Περισσότερες από 200 συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση
16:10
Σε συναγερμό το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει διαδήλωσης υποστηρικτών Τραμπ
16:08
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
15:13
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προβαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το Nautical Geo
14:32
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ - Μπορέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
14:16
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 21 τραυματίες σε ξεχωριστές εκρήξεις
13:39
ΥΠΕΣ: Μετά την αναβολή των τοπικών εκλογών άνοιξε ο δρόμος για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
13:19
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
12:51
Με τη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Αίγυπτο η πολυεθνική άσκηση Bright Star 2021
12:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand