Η Βουλή ψηφίζει 'σταυρώνοντας' το Εστία

Στις 15.00 το νομοθετικό σώμα συνέρχεται στην κορυφαία συνεδρία του έτους για να τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους.


 
Ο προϋπολογισμός θα τεθεί σε ψηφοφορία γύρω στις 18.00, όπως ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και ως εκ τούτου ο κρατικός προϋπολογισμός θα καταστεί νόμος του κράτους.
 
Επί του κρατικού προϋπολογισμού ενσωματώθηκαν οι 48 κυβερνητικές τροπολογίες.
 
Στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, αναφέρεται ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019, όπως αρχικά κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει δαπάνες (τακτικές και αναπτυξιακές) για τις οποίες ζητείται έγκριση πληρωμής (μη περιλαμβανομένων των δαπανών που βαρύνουν το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας) ύψους €5.457.370.805  (αρχικός προϋπολογισμός χωρίς τις τροποποιήσεις που κατατέθηκαν στο μεταξύ από το Υπουργείο Οικονομικών) και παρουσιάζει αύξηση δαπανών κατά 2,79%, σε σύγκριση με τις αρχικά προϋπολογισθείσες και εγκριθείσες δαπάνες του προϋπολογισμού του 2018 (μη περιλαμβανομένων των δύο συμπληρωματικών προϋπολογισμών του 2018).
 
 Οι 48 τροπολογίες που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη συζήτηση τους στην Επιτροπή Οικονομικών, αυξάνουν κατά 16 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες.
 
Τα κόμματα κατέθεσαν σειρά τροπολογιών, κατά κύριο λόγο για σταυρώματα κονδυλιών. Ο αριθμός και το περιεχόμενο των τροπολογιών θα ξεκαθαρίσει μετά το μεσημέρι. Το προσχέδιο των τροπολογιών είναι 55 σελίδων.
 
Μπορεί να θεωρείται βέβαιο ότι το κονδύλι των 33.000.000 ευρώ, που αφορά την εφαρμογή του Σχεδίου Εστία θα "σταυρωθεί", ώστε να εξασφαλίζεται γραπτή συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για την εκταμίευση. Η τροπολογία κατατέθηκε  από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Συμμαχία, Αλληλεγγύη και τους Οικολόγους και  ως εκ τούτου το "σταύρωμα" εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
 
Στην έκθεση αναφέρεται πως το ΑΕΠ (σε τρέχουσες τιμές) προβλέπεται για το 2019 σε €21.808,4 εκ. έναντι €20.760,9 εκ.. (εκτίμηση) για το 2018 και €19.571 εκ. για το 2017.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.