Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2019 στη Βουλή

Με τις ομιλίες των αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2019 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αναπτυξιακός προϋπολογισμός που έχουμε μπροστά μας, έρχεται να ενισχύσει την ανοδική πορεία της οικονομίας μας, κτίζοντας στο στέρεο υπόβαθρο που έχουμε πετύχει, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση.

Όπως ανέφερε, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός, θα επιτρέψει την υλοποίηση σημαντικών έργων και προγραμμάτων όπως επενδύσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, προώθηση έργων υποδομής, προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού διατύπωσε τη θέση ότι ο Προϋπολογισμός του 2019 συνεχίζει να στηρίζει ένα κοινωνικό μοντέλο που χαρακτηρίζεται από άδικη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και απορρύθμιση της εργασίας, τη μείωση του ποσοστού ανεργίας που οδηγεί σε χειρότερες εργασιακές συνθήκες∙ σε μειώσεις μισθών, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα∙ στη μετατροπή μόνιμων θέσεων σε θέσεις μερικής και προσωρινής εργασίας.

Το ΔΗΚΟ επιλέγει να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019, λόγω των βελτιώσεων που πέτυχε να επιφέρει και επειδή θέτει ως προτεραιότητα τη σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 για ακόμα μία χρονιά είναι κατά βάση διαχειριστικός και όχι αναπτυξιακός, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι η απουσία ποιοτικών μέτρων που θα προσδώσουν στην κυπριακή οικονομία μακροοικονομική σταθερότητα είναι εμφανής.

Στα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διάβρωσης του κοινωνικού ιστού που επήλθαν μέσα από την οικονομική κρίση έρχεται να προστεθεί και ένα νέο, πρωτόγνωρο για την Κύπρο, πρόβλημα, αυτό των αστέγων είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018, ενώ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό στο σύνολο του εκτός από τους Προϋπολογισμούς των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας.

Η Αλληλεγγύη εντοπίζει στον προϋπολογισμό τη διάθεση της Κυβέρνησης να επιστρέψει πίσω σε προβληματικές πρακτικές, με χαλάρωση των μέτρων και επαναφορά αχρείαστων δαπανών και καταχρηστικών απολαβών που είχαν αποκοπεί από προνομιούχους, δήλωσε ο Βουλευτής τους Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γιωργάλλας.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 «είναι πολύ λίγος για να χωρέσει τα θέλω μας, είναι πολύ μικρός για να χωρέσει την οργή και το θυμό μας και επιστρέφεται στον αποστολέα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Το ΕΛΑΜ θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 εκτός από τις δαπάνες που αφορούν την άμυνα και τη δημόσια υγεία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Χρίστος Χρίστου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν επίσης στις ομιλίες τους Κυπριακό και στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:54

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.