E.E: Η συζήτηση για το Brexit κούρασε τους Ευρωπαίους πολίτες (video)

Δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι ενώ απομένουν 100 ημέρες μέχρι την ημέρα του Brexit, το Euronews ρώτησε κόσμο στις Βρυξέλλες αν το ζήτημα τους κούρασε.

Η Φαμπιέν από το Βέλγιο δήλωσε στο Euronews: «Δε έχω βαρεθεί καθόλου, αλλά θα ήθελα να είχαμε μια απόφαση σήμερα. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα συμβεί και ελπίζω σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα ή ακόμα και σε μια ακύρωση».

Ενώ η Καρολίν που έχει καταγωγή από Βρετανία είπε: «Νομίζω ότι το όλο ζήτημα ήταν βλακώδες από την αρχή, οπότε ας το τελειώνουμε ή ας μη το κάνουμε καθόλου».

Από την πλευρά του, ο Τζον από την Ιρλανδία τόνισε: «Αυτή τη στιγμή στην Ιρλανδία, έχουμε εξουθενωθεί να ακούμε για το Brexit και γενικά η χώρα ανησυχεί πολύ για το τι θα συμβεί».

«Είναι ένα ιστορικό λάθος, την ώρα που έχουν έρθει τα πάνω κάτω σε πολλές περιοχές του κόσμου, η Αγγλία πήρε μια κακή απόφαση να φύγει από την Ε.Ε.», είπε ο κ. Γκριμάλντο, τουρίστας από την Κολομβία.

Ενώ ο Τζούλιους από την Αυστρία υπογράμμισε: «Είναι κρίσιμο να το συζητάμε, καθώς είναι ένα τόσο ενδιαφέρον, θα έλεγα καλύτερα επικίνδυνο ζήτημα. Μια λανθασμένη απόφαση πάρθηκε, μια απόφαση που πάρθηκε μόνο λόγω εσωτερικών πολιτικών διαφορών και βασικά ήταν μόνο τακτική. Και μετά, στην πορεία, ήταν μόνο ψέματα και λανθασμένες αντιλήψεις μιας Βρετανίας μετά το Brexit».

Η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην επιχειρηματική κοινότητα που προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Ο Μάρκους Μπέιρερ, γενικός διευθυντής της «BusinessEurope», δήλωσε στο Euronews:

«Σίγουρα υπάρχει κούραση από το Brexit....και το λέω επειδή είναι δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς και μερικές φορές δεν μοιάζει με ένα λογικό σενάριο. Ο κόσμος έχει κουραστεί λίγο με αυτό που συμβαίνει άλλα έχουμε κίνητρο να συνεχίσουμε και να βρούμε μια λύση».

Ωστόσο, οι επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι φαίνεται να είναι ασαφείς και διφορούμενες.


«Όποιες συζητήσεις κι αν λαμβάνουν χώρα, δεν μας ενοχλούν, αλλά ζητούμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αποφύγουμε ένα άτακτο Brexit, γιατί αυτό θα ή ταν καταστρο φή για όλες τις πλευρές», συμπλήρωσε ο Μπέιρερ.

Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη, η Ε.Ε. θα προσπαθήσει να αποφύγει μια καταστροφή.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.