ΔΗΚΟ: Για την επέτειο του θανάτου του Τάσσου Παπαδόπουλου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τον θάνατο του Τάσσου  Παπαδόπουλου  το Δημοκρατικό κόμμα εξεδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.   

Εντονη η απουσία της καθαρότητας του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πρακτικής, της διορατικότητας και της αξιοπρέπειας του Τάσσου Παπαδόπουλου

Δέκα χρόνια μετά το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο Κυπριακός Ελληνισμός αισθάνεται πιο έντονα την απουσία της καθαρότητας του πολιτικού του λόγου και της πολιτικής του πρακτικής, της διορατικότητας του, της σταθερής και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των επιβουλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, της επιμονής του στο σωστό, στο δίκαιο, στο νομοταγές.
Η ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν ένας ακατάπαυστος αγώνας για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και μια συνεχής προσφορά στον κυπριακό λαό.
Από τα νεανικά του χρόνια, ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού.
Ήταν μπροστάρης στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 και στα δύσκολα πρώτα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αγωνίστηκε για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την περίοδο της τουρκοανταρσίας.
Μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή ο Εθνάρχης Μακάριος του ανάθεσε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, είτε ως επικεφαλής διαπραγματευτή, είτε ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.
Κόσμησε με την παρουσία του το κυπριακό κοινοβούλιο, αποτελώντας υπόδειγμα βουλευτή και παράδειγμα για τους συναδέλφους του.
Η θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, από το 2003 έως το 2008, θα μείνει στη μνήμη του κυπριακού λαού, ως η πενταετία της συνετούς διαχείρισης, της οικονομικής ασφάλειας και της ευημερίας.
Η αποφασιστική και καλά σχεδιασμένη διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενέταξε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη.
Έλαχε στον Τάσσο Παπαδόπουλο, να βρεθεί, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας, αντιμέτωπος με την κρισιμότερη στιγμή στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού, το δημοψήφισμα για το σχέδιο λύσης του κυπριακού, το σχέδιο Ανάν.
Έβαλε στη ζυγαριά το σχέδιο Ανάν, αψήφησε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, εντός και εκτός Κύπρου και όπως πάντα, έθεσε, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό λαό πάνω απ’ όλα, μπήκε μπροστά και κάλεσε το λαό να απορρίψει το σχέδιο Ανάν, με ένα διάγγελμα, που έμεινε σημείο αναφοράς στην ιστορία, ως μνημείο αξιοπρέπειας και πατριωτισμού.
Οι αγώνες του Τάσσου Παπαδόπουλου, τον κατέταξαν, μαζί με άλλους, στην κορυφή της πυραμίδας των Ηγετών του Ελληνισμού.
Σήμερα, οι παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.
Σήμερα, που προέκυψαν πάλι, κενές, παραπλανητικές, δήθεν προσδοκίες, τις οποίες κάποιοι μας καλούν να δεχτούμε, με βαρύ τίμημα την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμώντας τη μνήμη του ηγέτη του, δηλώνει πως παραμένει πιστό στην κορυφαία στιγμή του διαγγέλματος του Τάσσου Παπαδόπουλου:
«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘‘κοινότητα’’, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΔΗΚΟ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:55

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Ομόδους – Ποταμιού
17:41
Κορoνοϊός - Ελλάδα: 520 κρούσματα, 14 θάνατοι, 271 διασωληνωμένοι
17:30
Συμφωνία δανείου μέχρι €200 εκ. από ΕΤΕπ για χρηματοδότηση ΜμΕ, υπογράφει Παρασκευή ο ΥΠΟΙΚ
17:10
Οι Τ/κ έχουν ανάγκη μια πολιτική που θα τους εντάξει στη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΔ
16:59
ΕΕ: Συρροή υποψηφίων για να γίνουν ευρωπαίοι αστροναύτες
16:42
Αύριο για πρώτη φορά γυναίκα θα ασκήσει στην Κύπρο καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας
16:30
Διαψεύδει η Βρετανία τα περί προειδοποιητικών πυρών κατά αντιτορπιλικού από ρωσικό πλοίο
16:24
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Πέμπτη
16:15
Αποτράπηκε απόπειρα σαμποτάζ σε κτίριο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν
16:03
Δρ.Καραγιάννης: Η συμβουλευτική επιτροπή θα ασχοληθεί με το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορονοϊού
15:57
Δεν θα δεχθούμε την κηδεμονία της Τουρκίας δηλώνει το ΡΤΚ στα κατεχόμενα
15:43
Αποτελεσματικά κατά των παραλλαγμένων στελεχών Δέλτα και Κάππα τα εμβόλια AstraZeneca και Pfizer/BioNTech
15:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand