Σκα Κέλερ: Να παλέψουμε κατά των ακροδεξιών σχηματισμών

Oι επιτυχίες των Πρασίνων δεν περιορίζονται στην Έσση και τη Βαυαρία. Πρόσφατα είχαμε σπουδαίες επιτυχίες στο Λουξεμβούργο, το Βέλγιο. Διαπιστώνουμε ότι μια θετική εναλλακτική με ευρωπαϊκό όραμα αυξάνει τα ποσοστά μας. Η Ευρώπη ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα στις βαυαρικές εκλογές και τα αυξήσαμε ακριβώς διότι έχουμε σαφείς θέσεις για την Ευρώπη», τονίζει η Σκα Κέλερ, επικεφαλής της Ευρωπαίων Πράσινων και του ψηφοδελτίου των Γερμανών Πρασίνων για τις ευρωεκλογές, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το όραμα των Πρασίνων εν όψει των ευρωεκλογών είναι «μια ενωμένη, αλληλέγγυα, κοινωνική, οικολογική Ευρώπη που να είναι δίπλα στους πολίτες της στα μεγάλα προβλήματα που θέτει η εποχή μας», προσθέτει η Πράσινη ευρωβουλευτής, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συζήτηση με θέμα: «Κοινωνική και Πράσινη Ευρώπη: προτεραιότητες & προϋποθέσεις», την οποία διοργάνωσαν οι Έλληνες «Οικολόγοι Πράσινοι».

Για την ακροδεξιά επισημαίνει ότι «κάνουμε ένα θεμελιώδες λάθος που συζητάμε διαρκώς γι' αυτούς και τούς θέτουμε στο επίκεντρο της πολιτικής» ενώ προσθέτει ότι «ενισχύουμε τους ακροδεξιούς συζητώντας συνεχώς για τους πρόσφυγες σαν να μην υπάρχουν άλλα θέματα. Είναι παράλογο».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να χωθούμε όπως τα κουνέλια στα λαγούμια μας, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθούμε και επικοινωνήσουμε ευρέως τις απόψεις μας, το όραμά μας για την Ευρώπη επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν και να ταχθούμε σαφώς κατά της ακροδεξιάς και υπέρ του ανθρωπισμού, της ανοικτής κοινωνίας».

Για την πρόταση συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης που έκανε πρόσφατα ο Α. Τσίπρας λέει: «Συνεργαζόμαστε εξαιρετικά καλά στο Ευρωκοινοβούλιο με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αλλά τα κόμματα έχουν το δικαίωμα να κατέλθουν αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Βρίσκω σημαντικό να παλέψουμε από κοινού κατά των ακροδεξιών σχηματισμών και κατά της επίθεσης εναντίον της δημοκρατίας. Αυτό θα είναι ακόμα πιο σημαντικό στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, αφού αναμένεται αύξηση της δύναμης των ακροδεξιών δυνάμεων».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:57

Τελευταιες Ειδησεις

17 Οκτωβρίου
Οι νέες τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα συζητηθούν αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
10:00
Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα κορονοϊού
09:53
16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand