Αντρος Καπαρδής: Είναι ρεζίλι στον 21ο αιώνα να μην έχουμε αναμορφωτήριο

Ο Καθηγητής Νομικής και Εγκληματολογίας Άντρος Καπαρδής αναφερόμενος στο φόνο της 9χρονης στη Λάρνακα από τον αδελφό της, χαρακτήρισε αδιανόητο και ντροπή η Κύπρο εδώ και 60 χρόνια να μην έχει ούτε ίδρυμα ανήλικων αδικοπραγούντων ούτε δικαστήριο ανηλίκων.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση ο κύριος Καπαρδής ανέφερε πως το σχολείο αδυνατεί να επιληφθεί τα προβλήματα των παιδιών και αντί να γίνεται θεραπεία μεταφέρεται το πρόβλημα σε άλλο σχολείο και σε άλλο μέχρι να διωχθεί το παιδί από το σχολείο. Η αποβολή, τόνισε, δεν επιλύει το πρόβλημα αλλά το διαιωνίζει, το χειροτερεύει και το μεταφέρει στην κοινωνία.

Επίσης είπε δεν υπάρχει κρατική φροντίδα και παρακολούθηση των παιδιών μετά το σχολείο καθώς και το γραφείο ευημερίας λειτουργεί κυρίως μέχρι το μεσημέρι και πρότεινε στο κράτος να κάνει αγορά υπηρεσιών για να καλυφθούν οι ώρες αυτές. Υπάρχουν επεσήμανε ο κύριος Καπαρδής προγράμματα που δεν αξιοποιούνται και τα οποία εφαρμόζουν άλλες χώρες της ΕΕ με πολύ καλά αποτελέσματα.
Είναι ρεζιλίκι , κατέληξε, στον 21ο αιώνα να μην έχουμε αναμορφωτήριο.
Μιλώντας στη ίδια εκπομπή η εκπρόσωπος του Γραφείου Ευημερίας Ειρήνη Παπαθεοδούλου είπε πως η οικογένεια παρακολουθείτο από το γραφείο και έχει ζητηθεί έκθεση για το γεγονός και την οικογένεια και ανάλογα θα δράσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είπε, που τα παιδιά μένουν πολλές ώρες μόνα τους μπαίνουν σε απογευματινό πρόγραμμα και αυτό είναι κάτι που θα διερευνηθεί γιατί δεν έχει γίνει.
Σε παρέμβαση του στην εκπομπή ο σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας είπε πως το παιδί εισηγήθηκε να μεταφερθεί σε ειδική σχολή αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν έχει γίνει αυτό.

Τελευταιες Ειδησεις

09 Μαρτίου
Λατινική Αμερική :Ξεπέρασαν τους 700.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:12
ΟΗΕ : Εντείνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Αφρική
06:06
ΗΠΑ: Λιγότεροι από 1.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο
06:01
Στην Λευκωσία για επαφές με τον Νίκος Χριστοδουλίδη ο Ιταλός ομόλογός του Λουίτζι Ντι Μάιο.
05:56
Ανοίγει, στις 8 το πρωί, η Πύλη Εμβολιασμού για  άτομα 67 ετών και άνω.
05:51
08 Μαρτίου
Στους ίδιους τους Κυπρίους η ευθύνη για εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνει ο Μπορέλ
21:35
352 νέα κρούσματα κανένας θάνατος
20:33
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.
19:54
Eπιμένει στα δύο κράτη ο Τάταρ
19:27
Nίκος Αναστασιάδης: Ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης
19:00
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand