Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας το Δεκέμβριο στην Κύπρο

Τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην Κύπρο. Στόχος θα είναι η προετοιμασία της τριμερούς των αρχηγών των τριών κρατών που θα φιλοξενήσει στις αρχές του 2019 η Ιορδανία.

Η τριμερής των υπουργών συμφωνήθηκε σε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδου και του βασιλά της Ιορδανίας, Αμπτάλλα, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης για τη Διαδικασία της Άκαμπα στη Χάγη της Ολλανδίας, που έχει ως αντικείμενο το συντονισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του κυρίου Χριστοδουλίδη και του βασιλιά Αμπτάλλα, ήταν τα θέματα της ασφάλειας, της ενέργειας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιορδανίας, θέματα που θα προετοιμάσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών για την τριμερή των αρχηγών των τριών κρατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο βασιλιάς Αμπτάλλα πρότεινε να προσκληθεί στην τριμερή στην Ιορδανία και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο. Ο Ιορδανός βασιλιάς θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον κύριο Πομπέο με τον οποίο, επίσης, θα συναντηθεί αύριο στην Ουάσιγκτον ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας πρότεινε, επίσης, τη διεξαγωγή πολυμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή όλων των χωρών που συμμετέχουν στο σχήμα των τριμερών συνεργασιών.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε και με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στεφ Μπλοκ, με τον οποίο συζητήσαν το Κυπριακό, τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας και Ευρωπαϊκά θέματα.

Πηγή: ΡΙΚ 

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαρτίου
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης , ήταν να σωθούν ανθρώπινες ζωές
14:57
Δήμος Γεωργιάδης: Ύψιστος στόχος μας είναι η απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας
14:48
Η συνέχεια σήμερα με Ερμής - Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ - Ολυμπιακός
13:42
Πέτρος Καραγιάννης: Από τις εξελίξεις θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις
13:05
Βίκτωρας Παπαδόπουλος:Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συζητά τίποτε άλλο ως λύση στο Κυπριακό, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα
12:57
Ο ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
12:38
ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΕ
12:35
Παραδίδεται αύριο το πρωί στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος Άντρη Ελευθερίου.
11:14
Ξεκίνησαν γυρίσματα στην Κύπρο της ταινίας «The Ghosts of Monday» με πρωταγωνιστή τον Julian Sands
11:09
ΟΣΙΚΑ :Αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω εστιατορίων
11:02
Μαθητές: Μόνο με rapid test μπορούν να προσέρχονται από αύριο στα σχολεία
10:56
Νουρής : Συντονισμός με Αθήνα για μεταναστευτικό
10:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand