Ιταλία: εγκρίθηκε σχέδιο νομου για μετανάστευση

Η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της χώρας ως προς τη μετανάστευση.

Τη ψήφιση του σχεδίου νόμου επεδίωκε ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, Λέγκα.
Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το κείμενο — όπως είχε ήδη κάνει η Γερουσία στις αρχές του Νοεμβρίου — με 396 ναι, έναντι 99 όχι.
Η κυβέρνηση που έχουν σχηματίσει η Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων μετέτρεψε την ψηφοφορία για το σχέδιο νόμου σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου.
Το κείμενο κάνει πολύ πιο σκληρή την πολιτική της Ιταλίας έναντι των μεταναστών.
Αντικαθιστά ιδίως τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.
Προβλέπει επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές.
Ακόμη, αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146 χιλιάδες στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα μεταφερθούν σε μεγάλα κέντρα, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.
Σε ό,τι αφορά την πτυχή της ασφάλειας, το κείμενο προβλέπει την γενίκευση της χρήσης όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων κτηρίων.

Σύμφωνο ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε εξάλλου την Τετάρτη ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, όπως είχε δεσμευθεί το 2016 η προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας ηγείτο ο κεντροαριστερός τότε πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να υπογράψουν το Σύμφωνο. Όμως στην Ευρώπη, πέραν της Ιταλίας, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Κροατία, αλλά και η Ελβετία έχουν αντιθέτως γνωστοποιήσει πως δεν θα το υπογράψουν, όπως επίσης και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αυστραλία.

Πηγή: skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.