Το Βερολίνο επιμένει στον αγωγό NordStream 2

Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη στο πρόγραμμα του αγωγού NordStream 2, ο οποίος θα επιτρέψει στη Ρωσία να παρακάμψει την Ουκρανία κατά τη μεταφορά του αερίου της στην Ευρώπη, παρά την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι ΗΠΑ και άλλοι έχουν αυξήσει τις επικρίσεις κατά του προγράμματος αυτού αφότου η Ρωσία κατέλαβε την Κυριακή κοντά στην Κριμαία τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία.

Επικριτές υποστηρίζουν πως ο αγωγός θα καταστήσει τη Γερμανία και την Ευρώπη υπερβολικά εξαρτημένες από τη Ρωσία όσον αφορά τις ενεργειακές προμήθειές τους.

«Σημείωσα τις επικρίσεις, όμως τίποτε δεν έχει αλλάξει στη βασική άποψη για το οικονομικό πρόγραμμα» του NordStream, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Γερμανία εξακολουθεί να θέλει να εξασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα παραμείνει μια χώρα διαμετακόμισης του αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη. Νωρίτερα ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία είχε δηλώσει πως ο NordStream 2 θα πρέπει να μπει σε αναμονή.

Οι ΗΠΑ θέλουν επίσης από τους ευρωπαίους συμμάχους τους να εξετάσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός Ειδικός Αντιπρόσωπος για τις Διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.

Όμως εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η συζήτηση για περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πρόωρη.

«Είναι ένα νομικό εργαλείο που έχει συνέπειες γι' αυτούς που πλήττονται από τις κυρώσεις, έτσι αυτό σημαίνει πως πρέπει να το εξετάσεις και να το συζητήσεις προσεκτικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:12

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Διάρρηξη δύο κατοικιών σε Τάλα και Πέγεια
11:21
Θέμα χρόνου η διχοτόμηση εάν δεν εγκαταλείψει η Τουρκία τις αξιώσεις της, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
11:19
Εκατοντάδες καταγγελίες για δάφορες τροχαίες παραβάσεις
10:41
Το ζεύγος Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του «πρώτου σκύλου» Τσαμπ
10:14
Μακραίνει διεθνώς ο κατάλογος των θυμάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού
09:48
Σημαντικές επαφές αύριο του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο
09:41
Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ισραήλ για αποτέλεσμα εκλογών στο Ιράν
09:39
Στις κάλπες η Αρμενία για πρόωρες Βουλευτικές
09:38
Σχεδόν στα 179 χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως
09:34
Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ για Συμβούλιο ΕΕ, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας στην ατζέντα
09:25
Σε 58 σημεία παγκύπρια οι δειγματοληψίες για rapid test την Κυριακή
09:14
Τον χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων κατέγραψε η Ινδία, εδώ και τρεις μήνες
08:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand