ΠτΔ:H πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει το Καραϊσκάκειο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η Πολιτεία αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή προσφορά του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες, υποστήριξε και υποστηρίζει εμπράκτως τη δράση του Ιδρύματος.

Σε χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια του Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, και απαντώντας σε αίτημα του Γενικού Διευθυντή του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Παύλου Κωστέα, όπως η Κυβέρνηση εξετάσει το ενδεχόμενο καταβολής των 2 εκ. ευρώ που οφείλει η Κυβέρνηση στο Καραϊσκάκειο τα οποία δεν καταβλήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως έτεινε ευήκοον ους στα όσα άκουσε για να «αποδώσουμε τα όσα κατά την περίοδο της κρίσης έχουμε αποκόψει».

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα διευθετηθεί συνάντηση στην παρουσία των δύο καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργών, Υγείας και Οικονομιών, και ανέφερε «να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει απόλυτη ανταπόκριση στο αίτημα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι Διαγνωστικό και Ερευνητικό Κέντρο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος αποτελεί τον νέο στρατηγικό στόχο του Ιδρύματος όσον αφορά την ουσιαστική και περαιτέρω ανάπτυξη της παιδογκολογίας στην Κύπρο και την προώθηση σύγχρονων στοχευμένων θεραπευτικών επιλογών για τη μείωση των παράπλευρων αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούν οι συμβατικές θεραπείες.

Συνεχίζοντας είπε πως πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο αναμφίβολα θα συμβάλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικής και θεραπευτικής προσέγγισης, καθώς και στην περαιτέρω μείωση των ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στα παιδιά.

Ανάφερε ότι το Καραϊσκάκειο στα είκοσι και πλέον χρόνια της καθαρά εθελοντικής και ανθρωπιστικής δράσης του, μέσα από τη συνεχή εξέλιξη της λειτουργίας του, βασισμένης στην έρευνα, τις συνεργασίες και τη συνεχή του δικτύωση, έχει καταξιωθεί διεθνώς στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η τράπεζα μυελού των οστών του Καραϊσκάκειου συνιστά το μεγαλύτερο κατά αναλογία πληθυσμού καταχωρημένο αρχείο δοτών μυελού των οστών στη Διεθνή Τράπεζα και η τράπεζα ομφαλικού αίματος που διαθέτει είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια τράπεζα, εξέφρασε «τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας γενικότερα στον λαό της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που είναι ίσως οι μοναδικοί σε παράδειγμα ανά τον κόσμο σε εθελοντική προσφορά και συμβολή στα όσα αναπληρώνουν το κράτος και τις πολιτικές του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:12

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Τατάρ, συναντάται την Παρασκευή με τον ΓΓ του ΟΗΕ
10:00
Βρετανία-covid: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό
10:00
Ολοένα και πιο ανθεκτικός ο κορονοιός.Τώα και μετάλλαξη «Δέλτα συν»
09:39
Περισσότερες οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια ατόμων με κόβιτ,από τα εξιτήρια
09:21
Διπλασιασμό των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, αναμένει ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης
09:17
Μαρία Κολιού:Η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στην Κύπρο ξεκίνησε από τα μπαράκια των παραλιακών πόλεων
09:12
Την πραγματοποίηση δυναμικής εκστρατείας ώστε να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, προτείνει ο αντιπρόεδρος της πνευμονολογικής ετιαρείας
09:09
Ελενα Παναγιωτοπούλου:Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος θωράκισης έναντι του ιού
09:05
Στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη από σήμερα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά
08:00
Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πρεσβεύτρια της χώρας σε υπηρεσία του ΟΗΕ
08:00
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από σήμερα
06:56
Ποιά η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη
06:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand