Πέθανε ο 57χρονος δημιουργός του «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» Στίβεν Χίλενμπεργκ

Ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» Στίβεν Χίλενμπεργκ πέθανε σε ηλικία 57 ετών, μετέδωσε χθες, Τρίτη, το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon.

Ο Χίλενμπεργκ είχε ανακοινώσει πέρυσι πως έπασχε από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση που είναι επίσης γνωστή ως νόσος του Λου Γκέριγκ.

hqdefault

«Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS», ανέφερε το δίκτυο σε δήλωση που εξέδωσε. «Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon και οι καρδιές μας πηγαίνουν σ' ολόκληρη την οικογένειά του».

Ο Χίλενμπεργκ ήταν εκπαιδευτικός στη Νότια Καλιφόρνια ειδικευμένος στη θαλάσσια βιολογία, όταν άρχισε να δημιουργεί θαλάσσια πλάσματα ως εκπαιδευτικά εργαλεία. Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ του Σφουγγαράκη» με το κεφάτο κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του που ζουν στη φανταστική υποβρύχια πόλη Βυθός του Μπικίνι, είχε μεταδοθεί για πρώτη φορά από την τηλεόραση τον Μάιο του 1999. Η σειρά κέρδισε στη συνέχεια πολλά βραβεία, ενώ παρήγαγε επίσης μια σειρά βιβλίων, δύο ταινίες του Χόλιγουντ και ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. «Ο Στιβ διαπότισε τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη με μια μοναδική αίσθηση χιούμορ και αθωότητας που έφερε χαρά σε γενιές παδιών και οικογένειες παντού στον κόσμο», αναφέρεται στη δήλωση του Nickelodeon. «Οι εντελώς πρωτότυποι χαρακτήρες του και ο κόσμος του Βυθού του Μπικίνι θα μας θυμίζουν για καιρό την αξία της αισιοδοξίας, της φιλίας και την απεριόριστη δύναμη της φαντασίας».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.