H πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει το Καραϊσκάκειο, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η Πολιτεία αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή προσφορά του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες, υποστήριξε και υποστηρίζει εμπράκτως τη δράση του Ιδρύματος.

Σε χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια του Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, και απαντώντας σε αίτημα του Γενικού Διευθυντή του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Παύλου Κωστέα, όπως η Κυβέρνηση εξετάσει το ενδεχόμενο καταβολής των 2 εκ. ευρώ που οφείλει η Κυβέρνηση στο Καραϊσκάκειο τα οποία δεν καταβλήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως έτεινε ευήκοον ους στα όσα άκουσε για να «αποδώσουμε τα όσα κατά την περίοδο της κρίσης έχουμε αποκόψει».

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα διευθετηθεί συνάντηση στην παρουσία των δύο καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργών, Υγείας και Οικονομιών, και ανέφερε «να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει απόλυτη ανταπόκριση στο αίτημα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι Διαγνωστικό και Ερευνητικό Κέντρο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος αποτελεί τον νέο στρατηγικό στόχο του Ιδρύματος όσον αφορά την ουσιαστική και περαιτέρω ανάπτυξη της παιδογκολογίας στην Κύπρο και την προώθηση σύγχρονων στοχευμένων θεραπευτικών επιλογών για τη μείωση των παράπλευρων αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούν οι συμβατικές θεραπείες.

Συνεχίζοντας είπε πως πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο αναμφίβολα θα συμβάλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικής και θεραπευτικής προσέγγισης, καθώς και στην περαιτέρω μείωση των ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στα παιδιά.

Ανάφερε ότι το Καραϊσκάκειο στα είκοσι και πλέον χρόνια της καθαρά εθελοντικής και ανθρωπιστικής δράσης του, μέσα από τη συνεχή εξέλιξη της λειτουργίας του, βασισμένης στην έρευνα, τις συνεργασίες και τη συνεχή του δικτύωση, έχει καταξιωθεί διεθνώς στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η τράπεζα μυελού των οστών του Καραϊσκάκειου συνιστά το μεγαλύτερο κατά αναλογία πληθυσμού καταχωρημένο αρχείο δοτών μυελού των οστών στη Διεθνή Τράπεζα και η τράπεζα ομφαλικού αίματος που διαθέτει είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια τράπεζα, εξέφρασε «τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας γενικότερα στον λαό της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που είναι ίσως οι μοναδικοί σε παράδειγμα ανά τον κόσμο σε εθελοντική προσφορά και συμβολή στα όσα αναπληρώνουν το κράτος και τις πολιτικές του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:12

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Μέρκελ: Άλλαξε εμβόλιο για τη δεύτερη δόση – Από AstraZeneca σε Moderna
19:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand