Ευρωεκλογές: Οι πολίτες ανησυχούν για «παρεμβάσεις»

Για παρεμβάσεις πριν από τις ευρωεκλογές του 2019 ανησυχούν οι πολίτες, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποίησε το ευρωβαρόμετρο.

27.474 προσωπικές συνεντεύξεις στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι 503 εκ των οποίων στην Κύπρο καταδεικνύουν ότι το 61% ανησυχεί ότι οι εκλογές μπορεί να χειραγωγηθούν, το 59% ανησυχεί για ξένους παράγοντες και εγκληματικές ομάδες που επηρεάζουν τις εκλογές, το 67% ανησυχεί ότι τα προσωπικά δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαμόρφωση στοχευμένων πολιτικών μηνυμάτων.

Σ’ ότι αφορά στην Κύπρο, το 46% ανησυχεί για χειραγώγηση, το 49% για εγκληματικές ομάδες και το 72% για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 43% από τους ερωτηθέντες στην ΕΕ δήλωσαν ότι θα ήθελαν περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με την ΕΕ και το αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή –το 42% στην Κύπρο-, ενώ το 31% θα ήθελε περισσότερους νέους υποψήφιους στις εκλογές –το 61% στην Κύπρο.

Τέλος στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι Ευρωπαίοι συμφωνούν (74-81 % στην ΕΕ και από 72-76% στην Κύπρο) σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των εν λόγω απειλών:

  • με την εισαγωγή μεγαλύτερης διαφάνειας στις διαδικτυακές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων αναφέροντας με σαφήνεια ποιος είναι πίσω από τις διαδικτυακές διαφημίσεις
  • με την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, για να συναγωνιστούν για την προσοχή των ψηφοφόρων·
  • με την παροχή του δικαιώματος απάντησης στους υποψήφιους ή στα πολιτικά κόμματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης·
  • με την καθιέρωση της ίδιας σιωπηρής περιόδου διαδικτυακά όπως υπάρχει ήδη για τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 50% των Κυπρίων και το 52% των Ευρωπαίων δηλώνουν δυσαρεστημένοι για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ.

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:12

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.