Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις προτάσεις ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ και τις τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ

Δεν επιδιώκω την αντιπαράθεση με την οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, αλλά και δεν είναι δυνατόν να ανέχομαι να χαρακτηρίζομαι ως φέρων την ευθύνη επειδή δεν αποδέχομαι τις τουρκικές αξιώσεις, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στον χώρο παράθεσης γεύματος της Πρεσβείας της Αυστρίας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εξελίσσεται μια συνεργασία Κυβέρνησης – ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ στον κοινωνικο-οικονομικό τομέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είχα δηλώσει ότι θα λάβω υπόψη τις προτάσεις των ανθυποψηφίων μου μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε κατά τον μέγιστο δυνατόν τρόπο το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κύπριου πολίτη.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουν υιοθετηθεί κάποιες θέσεις που ήταν και στις προγραμματικές μου θέσεις, αλλά και στις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου, όπως και των υπολοίπων ανθυποψηφίων. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει συμφωνηθεί μια πρώτη δέσμη μέτρων. Θα ακολουθήσουν και θέματα που αφορούν τους άλλους ανθυποψηφίους με κάποιες καινοτόμες ιδέες.
Δεν απορρίπτουμε οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει σε μια νέα μορφή κράτους που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι καταγράφονται ψηλοί τόνοι εκατέρωθεν με το ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν δέχομαι το ‘εκατέρωθεν’. Δεν έχω προβεί σε οποιαδήποτε αρνητική δήλωση για το ΑΚΕΛ εκτός από το να δέχομαι αδικαιολόγητη κριτική από το τέλος της διαδικασίας στο Κραν Μοντανά.
Και παρά το γεγονός ότι είναι καλά γνωστό ποιοι ευθύνονται, κάποιοι προσπαθούν να μου φορτώσουν ή να φορτώσουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά, τις ευθύνες. Είναι φυσικό, παρά την υπομονή που επιδεικνύω, να είμαι άνθρωπος που πρέπει να αποκαταστήσω, αλλά και εκ του αξιώματος μου, αντην αλήθεια.
Δεν επιδιώκω την αντιπαράθεση με την οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, αλλά και δεν είναι δυνατόν να ανέχομαι να χαρακτηρίζομαι ως φέρων την ευθύνη επειδή δεν αποδέχομαι τις τουρκικές αξιώσεις».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Τατάρ: Επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνει αποδεκτό ‘ίσο διεθνές στάτους’
18:46
Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών
18:41
Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
18:23
Η Ουγγαρία έμεινε όρθια απέναντι στη Γαλλία και μπορεί να ελπίζει
18:14
Βραζιλία-κορονοϊός : Μια "ανάσα" από τους 500.000 θανάτους από την Covid-19 η χώρα
18:14
Μπιτς-βόλει: Στους «16» του πανελληνίου πρωταθήματος οι Σιαπάνης και Σαββίδης
17:57
Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Ιράν
17:37
Κορονοϊός: 394 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και 20 νέοι θάνατοι
17:34
Νέες χαλαρώσεις για εστίαση
16:26
Τα σημεία για rapid test την Κυριακή 19/6
16:07
Ο Απόλλωνας συμφώνησε με τον Αμίν Καμάς
15:56
Πυρκαγιά μαίνεται κοντά στο δρόμο Ανθούπολης - Παλαιχωρίου παρά το χωριό Ανάγια
15:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand