Απάντηση του ΠτΔ στην κριτική του ΑΚΕΛ

Δεν επιδιώκω την αντιπαράθεση με την οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, αλλά και δεν είναι δυνατόν να ανέχομαι να χαρακτηρίζομαι ως φέρων την ευθύνη επειδή δεν αποδέχομαι τις τουρκικές αξιώσεις, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στον χώρο παράθεσης γεύματος της Πρεσβείας της Αυστρίας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εξελίσσεται μια συνεργασία Κυβέρνησης – ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ στον κοινωνικο-οικονομικό τομέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είχα δηλώσει ότι θα λάβω υπόψη τις προτάσεις των ανθυποψηφίων μου μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε κατά τον μέγιστο δυνατόν τρόπο το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κύπριου πολίτη.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουν υιοθετηθεί κάποιες θέσεις που ήταν και στις προγραμματικές μου θέσεις, αλλά και στις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου, όπως και των υπολοίπων ανθυποψηφίων. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει συμφωνηθεί μια πρώτη δέσμη μέτρων. Θα ακολουθήσουν και θέματα που αφορούν τους άλλους ανθυποψηφίους με κάποιες καινοτόμες ιδέες.
Δεν απορρίπτουμε οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει σε μια νέα μορφή κράτους που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι καταγράφονται ψηλοί τόνοι εκατέρωθεν με το ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν δέχομαι το ‘εκατέρωθεν’. Δεν έχω προβεί σε οποιαδήποτε αρνητική δήλωση για το ΑΚΕΛ εκτός από το να δέχομαι αδικαιολόγητη κριτική από το τέλος της διαδικασίας στο Κραν Μοντανά.
Και παρά το γεγονός ότι είναι καλά γνωστό ποιοι ευθύνονται, κάποιοι προσπαθούν να μου φορτώσουν ή να φορτώσουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά, τις ευθύνες. Είναι φυσικό, παρά την υπομονή που επιδεικνύω, να είμαι άνθρωπος που πρέπει να αποκαταστήσω, αλλά και εκ του αξιώματος μου, αντην αλήθεια.
Δεν επιδιώκω την αντιπαράθεση με την οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, αλλά και δεν είναι δυνατόν να ανέχομαι να χαρακτηρίζομαι ως φέρων την ευθύνη επειδή δεν αποδέχομαι τις τουρκικές αξιώσεις».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:12

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής: Ακυρώνει τα δυναμικά μέτρα
18:42
Απόλλων: Και τυπικά Ρεβάζ Ιντζία
17:53
Χάντμπολ: Πρώτο μετάλλιο για την εθνική ανδρών της Κύπρου
17:51
Ελλάδα : 248 νέα κρούσματα ,14 νεκροί 296 οι διασωληνωμένοι
17:36
Πορτογαλία: Η παραλλαγή Δέλτα πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Λισαβόνας
17:07
Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
17:03
Κούβα: Ενθαρρυντικά τα προκαταρκτικά δεδομένα για το εγχώριο εμβόλιο Soberana 2
16:54
Βέλγιο: Το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε σε δάσος πιστεύεται πως ανήκει στον ακροδεξιό στρατιωτικό Γιούργκεν Κόνινγκς
16:45
Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα εναντίον μιας βάσης όπου στεγάζονται Αμερικανοί
16:14
Το Μόναχο ζητάει από την UEFA γήπεδο με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ, στο ματς με Ουγγαρία
16:12
Στην Κύπρο αύριο η Λουτ
15:44
Γαλλία-Περιφερειακές εκλογές: Η ακροδεξιά σε πλεονεκτική θέση εκκίνησης, η αποχή αναμένεται σε επίπεδα ρεκόρ
15:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand