ΠτΔ: Όροι αναφοράς θα διαμορφωθούν εφόσον συμφωνούν όλες οι πλευρές

Οι όροι αναφοράς θα διαμορφωθούν εφόσον συμφωνούν όλες οι πλευρές και συνεπώς, δεν είναι θέμα τι ο ένας θα αξιώσει να περιλαμβάνει ή τι ο άλλος, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Συμβουλίου «Φωνή», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του για να τον ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, είπε ότι «ζήτησε σήμερα και θα ορίσουμε ημερομηνία, εντός των επόμενων 24ώρων».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τι συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν ξεκάθαρο ότι αυτά που είπα δημόσια στη δημοσιογραφική διάσκεψη είναι αυτά τα οποία συζητήσαμε».

Ερωτηθείς αν πρόκειται περί απάντησης στην κριτική που δέχεται, ο Πρόεδρος είπε «νομίζω σαφεστάτη». 

Σε ερώτηση είπε ότι «οι όροι αναφοράς θα διαμορφωθούν εφόσον συμφωνούν όλες οι πλευρές. Συνεπώς, δεν είναι θέμα τι ο ένας θα αξιώσει να περιλαμβάνει ή τι ο άλλος». Ας κάνουμε υπομονή και όταν η κα Λουτ θα μεταβεί στην Αθήνα στις 4 (Δεκεμβρίου) και στην Άγκυρα στις 5 (του μηνός) και εν συνεχεία θα έρθει στην Κύπρο, θα έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ημερομηνία άφιξης της κας Λουτ στην Κύπρο απάντησε «όχι ακόμα». 

Σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος είπε ότι «οι θέσεις του κ. Τσαβούσογλου και της Τουρκίας για τα θέματα ασφάλειας ήταν καλά γνωστές από τη Γενεύη, από το Μοντ Πελεράν ακόμα, αργότερα και στο Κραν Μοντανά και προ της 6ης Ιουλίου όταν είπε (ο Τσαβούσογλου) να ξυπνήσουμε από το όνειρο ότι μπορεί να καταργηθούν οι εγγυήσεις. Το επανέλαβε προσφάτως. Κάποιοι μπορεί να το ακούν, κάποιοι μπορεί να μη θέλουν να το ακούσουν. Και συνεπώς, στα θέματα ασφάλειας και ο κ. Ακκιντζί και ο κ. Τσαβούσογλου εμμένουν ότι θα πρέπει να διατηρηθούν οι εγγυήσεις, να διατηρηθούν στρατεύματα κ.ο.κ.».

Πηγή: ΓΤΠ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:17

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Πακέτο στοχευμένων οικονομικών μέτρων για στήριξη των πολιτών ανακοίνωσε η κυβέρνηση Στα 103 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό κόστος. (ΒΙΝΤΕΟ)
17:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand