Συλικιώτης: Αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης για νέες θέσεις εργασίας

Την σημασία που μπορεί να έχει η αξιοποιήση της τεχνητής νοημοσύνης για το εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη εξείρε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Επιτροπής, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας. Θέμα της συζήτησης ήταν η έκθεση με θέμα «Μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για την βιομηχανία σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική». Ο ευρωβουλευτής τόνισε τα εξής:

“Η τεχνολογική εξέλιξη, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη υπόσχονται πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο βασικός μας στόχος πρέπει να είναι να αξιοποιηθούν με υπευθυνότητα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των αναγκών της κοινωνίας καθώς και για την ενίσχυση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε την νέα δυναμική, την ευκαιρία που μας δίνεται ώστε να δημιουργήσουμε νέες ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να διασφαλίσουμε πως ο τομέας της ρομποτικής και η τεχνητή νοημοσύνη θα στηρίξουν το εργατικό δυναμικό που ήδη υπάρχει ενισχύοντας τις ανθρώπινες δυνατότητες, και θα δώσουν νέα ώθηση στην βιομηχανία της ΕΕ που σήμερα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.”

Μιλώντας ως συντονιστής και σκιώδης εισηγητής του θέματος εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κ. Συλικιώτης επισήμανε πως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να καλύψουμε κενά και αδυναμίες που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία μας. Όπως εξήγησε, ιδιαίτερα στον Νότο που βρίσκεται σε διαδικασία επαναβιομηχανοποίησης και χρειάζεται εκσυγχρονισμό, είναι αναγκαίο να προωθήσουμε την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη. Ιδιαίτερη προσοχή δε, συμπλήρωσε, πρέπει να δοθεί στην στήριξη των ΜμΕ ώστε να μπορέσουν και αυτές να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της τεχνολογικής ανάπτυξης, καθώς, όπως τόνισε, το σημαντικό για μια εταιρεία δεν είναι το μέγεθός της αλλά η ποιότητα της και αυτό εξαρτάται και από την δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνολογίας.

Ο κ. Συλικιώτης έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην οφέλη που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών αλλά και της υγείας. Ωστόσο τόνισε πως βασική προϋπόθεση είναι τον έλεγχο και την ευθύνη να έχει πάντα ο άνθρωπος, ο οποίος να ενεργεί βάσει ηθικών αρχών και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κλείνοντας ο κ. Συλικιώτης τόνισε πως ένα στοιχείο που απουσιάζει από την έκθεση και πρέπει να προστεθεί είναι η ανάγκη αξιοποίησης των ερευνητικών δεδομένων για την δημιουργία της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενσωμάτωση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και ιδιαίτερα της τεχνικής νοημοσύνης.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:18

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.