Ντονμέζ: Τη Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας

Τη Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ενώ ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο θα φτάσει στην Τουρκία και το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε το οποίο όπως είπε, κατά μεγάλη πιθανότητα θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση στην Μαύρη Θάλασσα.

Μιλώντας σε συνέδριο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πέρσι η Τουρκία πήρε για πρώτη φορά δικό της γεωτρύπανο, προσθέοτοντας ότι την περασμένη βδομάδα το γεωτρύπανο Πορθητής ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. “Τώρα έρχεται το αδελφάκι του. Τον Δεκέμβριο θα μπει στα νερά μας. Θα έχει τις ίδιες τεχνολογικές ιδιότητες. Και αυτό το γεωτρύπανο θα μπορεί να κάνει γύρω στις 2 γεωτρήσεις το χρόνο”, ανέφερε. Για την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι γίνονται σεισμικές εργασίες εδώ και 7-8 χρόνια, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια εργασία με την οποία εξετάζεται σε ποιες περιοχές έχει περισσότερα αποθέματα υδρογονανθράκων. Όπως είπε χρειάζεται να μελετηθούν ένα σωρό λεπτομέρειες. 

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι ο Πορθητής έχει ένα πρόγραμμα πέντε μηνών και θα ολοκληρώσει την γεώτρησή του στα ανοιχτά της Αττάλειας σε 3-4 μήνες “Θα κατέβουμε γύρω στα 5,500 έως 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τη θάλασσα επειδή εκεί είναι βαθιά τα νερά. Πρόκειται για ένα γεωτρύπανο τελευταίας τεχνολογίας. Παρόμοιά του με αυτές τις ιδιαετερότητες υπάρχουν 5-6 στον κόσμο. Το ένα το έχουμε εμείς .Και το δεύτερο γεωτρύπανο έχει τις ίδιες ιδιότητες και κάνουμε το πρόγραμμά του. Κατά μεγάλη πιθανότητα θα συνεχίσει γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα καταθέσουν τα όπλα νωρίς σε σχέση με τις σεισμικές έρευνες και πω θα συνεχίσουν τις έργασίες μέχρι να βρουν αποθέματα. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά της Μερσίνας. “Όλα είναι έτοιμα. Και εκεί θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Στη ξηρά έχουμε αυξήσει τις έρευνες. Ό,τι υπάρχει, είτε στη ξηρά, είτε στη θάλασσα θα το βρούμε”, ανέφερε.

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.