Συνέχεια στην υπόθεση του διπλού φονικού με κατάθεση τεκμηρίων

Με την κατάθεση τεκμηρίων, μεταξύ άλλων και των σχεδόν εξ’ ολοκλήρου λεκιασμένων με αίμα ρούχων που φορούσαν τα δύο θύματα το βράδυ της δολοφονίας τους, συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση δολοφονίας του ζεύγους στο Στρόβολο ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η υπόθεση έχει οριστεί εκ νέου για την επόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 0900. Κατά την επόμενη δικάσιμο αναμένεται οι δικηγόροι υπεράσπισης να έχουν ομαδοποιήσει τις ενδεχόμενες ενστάσεις τους για την κατάθεση συγκεκριμένων τεκμηρίων ενώπιον του Δικαστηρίου με τον Πρόεδρο του τριμελούς σώματος Χάρη Πογιατζή να εκφράζει την παράκληση όπως έχουν επίσης ενημερώσει την Κατηγορούσα Αρχή για τους λόγους ένστασης τους έτσι ώστε να είναι έτοιμη να απαντήσει.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ανέφερε ότι η ίδια προτίθεται να καταθέσει όλα τα τεκμήρια.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο αρχικά το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την ενδιάμεση απόφασή του αναφορικά με το αίτημα του δικηγόρου της Σάρα Σιαμς για ακύρωση των κατηγοριών επικαλούμενος πολλαπλότητα κατηγοριών και ελαττωματικό κατηγορητήριο, αίτημα το οποίο και απέρριψε.

Μετά την απόφαση εγκρίθηκαν πρώτα ως παραδεκτά γεγονότα, η φύλαξη της οικίας όπου διαπράχθηκε το έγκλημα για συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς και των σορών των δύο θυμάτων και κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση, αστυφύλακας Ανδρέας Παναγή.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, ο κ. Παναγή, ορίστηκε ως μέλος της ανακριτικής ομάδας στις 19 Απριλίου 2018 και ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και διακίνηση των τεκμηρίων που αφορούν την υπόθεση.

Κατέθεσε μεγάλο αριθμό τεκμηρίων τα οποία συλλέχθηκαν από την οικία των θυμάτων, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε χωράφι πλησίον της οικίας, σε άλλο διαμέρισμα, καθώς και σε οχήματα και μοτοποδήλατο.

Μεταξύ των τεκμηρίων ήταν και τα ρούχα που φορούσαν τα δύο θύματα τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε ξεχωριστούς φακέλους. Ο μάρτυρας καθ’ υπόδειξη της κ. Ευθυβούλου άνοιξε τους φακέλους και έδειξε στο Δικαστήριο τα σχεδόν εξ’ ολοκλήρου λεκιασμένα από αίμα ρούχα των θυμάτων.
Στα τεκμήρια που κατατέθηκαν από τον ίδιο περιλαμβάνονταν σπαθί σαμουράι το οποίο βρέθηκε σε πεζούλι της εξωτερικής βεράντας της οικίας, μαύρο πτυσσόμενο ρόπαλο το οποίο βρέθηκε στο πάτωμα της τραπεζαρίας της οικίας, ζευγάρι μαύρων αθλητικών παπουτσιών μεγέθους 43 που εντοπίστηκε σε χωράφι δίπλα στην οικία και δείγματα που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια μεταθανάτιας εξέτασης από τα νύχια των χεριών των δύο θυμάτων.

Κατατέθηκε επίσης κίτρινο ταξιδιωτικό σακίδιο και το περιεχόμενο του. Εντός του σακιδίου εντοπίστηκαν ένα ζευγάρι άσπρα δερμάτινα παπούτσια, πλαστική μάσκα καρναβαλιού που απεικονίζει το πρόσωπο της ομάδας γνωστής ως “Anonymous”, μαύρη και κόκκινη φανέλα, μπλε ανδρικό εσώρουχο, ένα ζευγάρι προστατευτικών γυαλιών, ένα πλαστικό φανάρι, ένα ζευγάρι γκρίζες μάλλινες κάλτσες, ένα γυάλινο μπουκαλάκι με διαφανές υγρό στο οποίο αναγράφεται η λέξη “perfume”, μεταλλικό ψαλίδι τύπου τσιμπίδας, ένα ανοιχτό σακούλι το οποίο περιείχε πλαστικά καλώδια δεσίματος (cable ties) και ένα ζευγάρι ακουστικών.

Τεκμήρια τα οποία εντοπίστηκαν εντός ενός οχήματος, όπως ένας στρατιωτικός σουγιάς και ένα μαύρο και ένα ροζ κινητό και μαύρα μάλλινα σκουφιά, κατατέθηκαν επίσης στο πλαίσιο της σημερινής διαδικασίας.

Ενώπιον του Δικαστηρίου έχουν κατατεθεί επίσης τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από την Cyta, την ΜΤΝ και την Primetel.

Στη συνέχεια, άρχισαν να κατατίθενται τεκμήρια που συλλέχθηκαν από συγκεκριμένο όχημα το οποίο σύμφωνα με την κ. Ευθυβούλου θεωρείται ως όχημα το οποίο εμπλέκεται στα εγκλήματα.

Μετά την κατάθεση των καλυμμάτων των μπροστινών αλλά και των πίσω θέσεων του οχήματος και όταν αναφέρθηκε η πρόθεση για κατάθεση μαύρου βιβλιάριου σημειώσεων, εκφράστηκε η πρόθεση από την πλευρά των δικηγόρων υπεράσπισης για ένσταση σε αυτό και άλλα τεκμήρια που επιθυμεί να κατατεθούν από τον μάρτυρα η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής και η διαδικασία διακόπηκε.

Η υπόθεση δικάζεται από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λευκωσία, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου Χάρης Πογιατζής και μέλη η Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστής Γιώτα Κυριακίδου και Επαρχιακή Δικαστής Φανή Καπετάνιου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι επίσης ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Τζιωνής είχε παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες εκτός από την κατηγορία της διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια όμως ζήτησε και άλλαξε την απάντηση του, δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν αρχικά οκτώ συνολικά κατηγορίες, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε στην πορεία την 3η κατηγορία που αφορά στη συνωμοσία για φόνο με το δικαστήριο να απαλλάσσει τους κατηγορούμενους από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Ελβετία: Οι Ελβετοί αποφασίζουν σήμερα για τον γάμο των ομοφυλόφιλων
08:51
Χειροπέδες σε 34χρόνη- Έτρεχε με 134 χλμ σε κεντρική Λεωφόρο της Λευκωσίας
07:50
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ρόμπερντ Μενέντεζ για τις πρόσφατες εξελίξεις
06:57
Γερμανικές εκλογές: Ανοίγουν οι κάλπες για 60,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους
06:51
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί στον εκτροχιασμό επιβατικού συρμού στη Μοντάνα
06:48
Βέλγιο: Πράσινο φως για τη χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 65
06:44
Ερσίν Τατάρ:Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν θα διορίσει ειδικό απεσταλμένο στην Κύπρο αλλά προσωπικό απεσταλμένο
06:39
25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand