Κύπριος αστυνομικός έσωσε βρέφος από βέβαιο θάνατο στη Αθήνα

Κύπριος αστυνομικός, o Μάριος Αριστείδου, ο οποίος έκανε διακοπές στην Αθήνα έσωσε την τελευταία στιγμή ένα αγοράκι μόλις 16 μηνών.

Ο ήρωας -αστυνομικός μίλησε χθες στον Γιάννη Σωτηρόπουλο του Στάρ και σήμερα μοίρασε την εμπειρία του και στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ.

Όπως ανέφερε ο κύριος Αριστείδου ενώ περπατούσε στο δρόμο στα Κάτω Πατήσια είδε ένα ζευγάρι να βγαίνει από το αυτοκίνητο τους έχοντας στα χέρια αναίσθητο το 16μηνο βρέφος τους και να καλεί σε βοήθεια. Όπως του ανέφεραν η μητέρα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και το θήλαζε όταν ξαφνικά το μωρό σταμάτησε να αναπνέει και έπεσε αναίσθητο.
Ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο σαν φύλακας άγγελο και εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών άνοιξε το στόμα του μωρού και συνειδητοποίησε πως είχε γυρίσει η γλώσσα του μωρού με αποτέλεσμα να του κόβει την ανάσα. Ο Μάριος Αριστείδου έδρασε άμεσα βάζοντας το χέρι του στο στόμα του παιδιού και τραβώντας έξω τη γλώσσα και κρατώντας το στόμα του μικρού Αλέξανδρου ανοιχτό.

«Μου δάγκωνε τα δάχτυλα αλλά κατάφερα και του άνοιξα το στόμα, του κράτησα τη γλώσσα και σε λίγο το παιδί άρχισε να αναπνέει, σημάδι ότι επανήλθε...»

Ο μικρός Αλέξανδρος είναι τώρα καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Παίδων Αγία Σοφία.

Η τρίτη φορά που σώζει ζωή

Ο αστυνομικός Μάριος Αριστείδου, δεν είναι η πρώτη φορά, που σώσει μια ζωή. Και το 2002 και το 2006 είχε παρόμοια περιστατικά" «Είναι η τρίτη φορά που σώζω κάποιον και ήδη έχω παρασημοφορηθεί για αυτό με Αριστείο Ανθραγαθίας από την υπηρεσία μου. Το 2002 έσωσα ένα παιδάκι 2 ετών, που είχε σπασμούς και είχε μελανιάσει και το 2006 στην Πάφο είχα βουτήξει σ΄ένα ποτάμι, που είχε παρασυρθεί ένα αυτοκίνητο με ένα ζευγάρι. Είναι ωραίο συναίσθημα να σώζεις ζωές», ανέφερε στον star.


Πηγή: Star, ΡΙΚ τηλεόραση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:21

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.