Ερευνητική: Υπό εξέταση και η ΣΕΔΙΠΕΣ και ΚΕΔΙΠΕΣ

Το έργο της σύνταξης του προσχεδίου του πορίσματος της ξεκίνησε η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, η οποία προαναγγέλλει πως θα εισέλθει και στη διάδοχη οντότητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, την Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ) και τη θυγατρική της Κυπριακής Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ).

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Ερευνητική σημειώνει πως μετά και την κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών ένα μεγάλο μέρος των ακροάσεων έχει συμπληρωθεί, ενώ απομένουν δύο ακροάσεις που είναι ορισμένες για τις 3 και 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ερευνητική, στις 3 Δεκεμβρίου 2018 θα κλητευθούν να καταθέσουν οι κ. Σταύρος Ιακώβου, Βαρνάβας Κουρουνάς και Δημήτρης Φιλιππίδης, ενώ στη δεύτερη ακρόαση, που είναι ορισμένη στις 17 Δεκεμβρίου 2018 ενδεχομένως να κληθεί να καταθέσει εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών, «υπό το φως των πληροφοριών και των εγγραφών που θα ληφθούν από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές».

Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται «συνεχίζει τη μελέτη του ήδη υπάρχοντος ενώπιον της ογκώδες υλικού, το οποίο αποτελείται από έγγραφα μερικών δεκάδων χιλιάδων σελίδων καθώς επίσης και τις προφορικές μαρτυρίες των 73 μαρτύρων, των οποίων η κατάθεση άρχισε την 3η Αυγούστου 2018 και ολοκληρώθηκε χθες με την κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών, και στην πραγματικότητα αρχίζει ήδη την ετοιμασία του προσχεδίου του πορίσματος της, το οποίο αναμένεται πολυσέλιδο».

«Επομένως, οι εργασίες της Επιτροπής ευρίσκονται εν εξελίξει και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το θέμα «Συνεργατισμός» έχει περατωθεί, εφόσον στους όρους εντολής της Επιτροπής περιλαμβάνεται και η εξέταση των όσων ακόμη λαμβάνουν χώραν στην ΣΕΔΙΠΕΣ και ΚΕΔΙΠΕΣ, στις δύο δηλαδή νομικές οντότητες, οι οποίες προέκυψαν μετά την πώληση μέρους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα»,τνίσει η Επιτροπή.

Σημειώνει τέλος ότι το κεφάλαιο «Συνεργατικός Πιστωτικός Τομέας» θα φτάσει στο τέρμα του με την έκδοση τους πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες από εκρήξεις βομβών στην Τζαλαλαμπάντ
07:50
Αφγανιστάν: Δεν αρκεί η συγγνώμη των ΗΠΑ, λένε οι συγγενείς των αμάχων που σκοτώθηκαν με drone στην Καμπούλ
07:23
Στη Νέα Υόρκη φθάνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Την Παρασκευή θα προσφωνήσει την 76η ΓΣ του ΟΗΕ
06:58
Γερμανία: Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοι της Άγγελα Μέρκελ
06:49
Για "σοβαρή κρίση" με τις ΗΠΑ που θα έχει επιπτώσεις και στο ΝΑΤΟ, κάνει λόγο ο ΥΠΕΞ Λε Ντριάν
06:30
18 Σεπτεμβρίου
Το ΥΠΠΑΝ εφαρμόζει μια νέα ενισχυμένη πολιτική για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, είπε ο Π. Προδρόμου
21:29
 Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μετέφερε στους πυρόπληκτους κατοίκους της Βαβατσινιάς ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
21:28
Εντείνται η διπλωματική κρίση που ξέσπασε μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας
20:41
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Δήμο ΑγίαςΝάπας
19:36
Δύο θάνατοι και 140 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν το Σάββατο
19:28
ROADPOL Safety Days - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
18:39
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν αποφάσισε να επιτρέψουν στα σχολεία μόνο τα αγόρια
18:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand