Ερευνητική: Υπό εξέταση και η ΣΕΔΙΠΕΣ και ΚΕΔΙΠΕΣ

Το έργο της σύνταξης του προσχεδίου του πορίσματος της ξεκίνησε η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, η οποία προαναγγέλλει πως θα εισέλθει και στη διάδοχη οντότητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, την Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ) και τη θυγατρική της Κυπριακής Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ).

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Ερευνητική σημειώνει πως μετά και την κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών ένα μεγάλο μέρος των ακροάσεων έχει συμπληρωθεί, ενώ απομένουν δύο ακροάσεις που είναι ορισμένες για τις 3 και 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ερευνητική, στις 3 Δεκεμβρίου 2018 θα κλητευθούν να καταθέσουν οι κ. Σταύρος Ιακώβου, Βαρνάβας Κουρουνάς και Δημήτρης Φιλππίδης, ενώ στη δεύτερη ακρόαση, που είναι ορισμένη στις 17 Δεκεμβρίου 2018 ενδεχομένως να κληθεί να καταθέσει εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών, «υπό το φως των πληροφοριών και των εγγραφών που θα ληφθούν από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές».

Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται «συνεχίζει τη μελέτη του ήδη υπάρχοντος ενώπιον της ογκώδες υλικού, το οποίο αποτελείται από έγγραφα μερικών δεκάδων χιλιάδων σελίδων καθώς επίσης και τις προφορικές μαρτυρίες των 73 μαρτύρων, των οποίων η κατάθεση άρχισε την 3η Αυγούστου 2018 και ολοκληρώθηκε χθες με την κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών, και στην πραγματικότητα αρχίζει ήδη την ετοιμασία του προσχεδίου του πορίσματος της, το οποίο αναμένεται πολυσέλιδο».

«Επομένως, οι εργασίες της Επιτροπής ευρίσκονται εν εξελίξει και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το θέμα «Συνεργατισμός» έχει περατωθεί, εφόσον στους όρους εντολής της Επιτροπής περιλαμβάνεται και η εξέταση των όσων ακόμη λαμβάνουν χώραν στην ΣΕΔΙΠΕΣ και ΚΕΔΙΠΕΣ, στις δύο δηλαδή νομικές οντότητες, οι οποίες προέκυψαν μετά την πώληση μέρους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα»,τνίσει η Επιτροπή.

Σημειώνει τέλος ότι το κεφάλαιο «Συνεργατικός Πιστωτικός Τομέας» θα φτάσει στο τέρμα του με την έκδοση τους πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.