Εντός διετίας η ολοκλήρωση των έργων του Σχεδίου Ακάμα που ξεκινούν το 2020

Το Σχέδιο Ακάμα αναμένεται να εγκριθεί πριν από το τέλος του 2019, με εκτιμώμενη έναρξη των εργασιών το 2020 και πλήρη υλοποίηση του συνόλου των έργων εντός του 2022, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του Σχεδίου για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα,σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε παράλληλα λόγο για «ημέρα ορόσημο», σημειώνοντας πως μετά από συζητήσεις δεκαετιών, η υλοποίηση του Σχεδίου Ακάμα περνά από τις μελέτες και τις διαβουλεύσεις σε συγκεκριμένα έργα.

Είπε επίσης ότι το Φθινόπωρο του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί και το Τοπικό Σχέδιο των Κοινοτήτων του Ακάμα, εκφράζοντας την προσδοκία πως «θα ενισχύσει τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής, αντιμετωπίζοντας τις όποιες ανησυχίες ή προβληματισμούς σχετικά με το εύρος της ανάπτυξης που θα επιτρέπεται, με πλήρη σεβασμό στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αυτός είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς λόγους που και το Σχέδιο του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς είναι αναγκαίο να εναρμονιστεί πλήρως με τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της τοπικής κοινωνίας και των αρμοδίων φορέων, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής παρουσίασε τις πρόνοιες και τους στόχους του σχεδίου, ενώ προέβη και σε σύγκριση της σημερινής κατάστασης με αυτή που θα ισχύσει με τη λειτουργία του Εθνικού Δασικού Πάρκου.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι για το έργο θα γίνει κεφαλαιουχική επένδυση €600 εκ. ενώ οι ετήσιες λειτουργικές δαπάνες θα ανέρχονται σε €450 χιλ. Πρόσθεσε ότι καθορίζονται οκτώ κύρια σημεία εισόδου, καθώς και συμβολικό τέλος εισόδου, όπως ισχύει και σε άλλα πάρκα του εξωτερικού, ενώ θα δημιουργηθούν 14 κόμβοι διευκολύνσεων και ενημέρωσης για τους επισκέπτες.

Είπε ακόμη ότι θεσπίζονται κανόνες λειτουργίας του πάρκου, ενώ βελτιώνονται οι δρόμοι πρόσβασης μέσα και έξω από το δασικό πάρκο, μήκους πέραν των 88 χλμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Νέα προειδοποίηση Μενέντεζ στην Τουρκία για την αγορά των S400
11:21
Ιστορική ημέρα για Ελλάδα – Γαλλία: Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την απόκτηση τριών φρεγατών
11:15
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ αναμένει ότι οι τιμές στον τομέα της ενέργειας θα παραμείνουν αυξημένες «για μερικούς μήνες ακόμα»
11:00
Πώς σχολιάζουν κόμματα την άτυπη συνάντηση Γκουτέρες-Αναστασιάδη-Τατάρ
10:40
Ερντογάν και Πούτιν συναντώνται την Τετάρτη στο Σότσι
10:36
Παγιδευμένοι 39 εργαζόμενοι σε μεταλλείο νικελίου στον Καναδά
10:30
Εκρηξη σε κτήριο στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, 25 άνθρωποι στο νοσοκομείο
10:07
Σε 22 καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων κατά της Covid προχώρησε η Αστυνομία
10:03
Υπό κράτηση 18χρονος για οκτώ υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών
09:47
Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ
09:22
Ελλάδα: Ανοίγει τις πύλες της αύριο η έκθεση "ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά"
09:12
Γερμανία: Σχεδόν 4.200 κρούσματα, 101 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες
09:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand