ΠτΔ: Η ΚΔ αναβαθμίζεται και συνεχίζει το ενεργειακό της πρόγραμμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση των ενεργειακών της σχεδιασμών, ενώ παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητά του να συνεργαστεί «εποικοδομητικότατα» με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό για επίλυση του εθνικού προβλήματος.

Από το βήμα του 14ου συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικών εντός της ΕΕ, ιδιαίτερα στην καταπολέμηση ασύμμετρων απειλών και στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων, ως επίσης και στην παροχή διευκολύνσεων για τον σκοπό αυτό σε εταίρους της, ενώ ανάλογες διευκολύνσεις παρέχει και προς άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Αμερική, πέραν της ΕΕ.

Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σωρεία άλλων κρατών και έχει αναβαθμίσει τις ιστορικά στενές της σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις τριμερείς συνεργασίες, που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι ευρωπαϊκές χώρες και χώρες του αραβικού κόλπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους σε αυτές.

Η αναντίλεκτη ενίσχυση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε, και η ανάδειξη του γεωστρατηγικού της ρόλου επιτρέπουν την εφαρμογή των ενεργειακών σχεδιασμών.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης των ενεργειακών συμπράξεων.

Οι όλες προσπάθειες, σημείωσε, επικεντρώνονται από τη μια στην αξιοποίηση και ενάσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και ως ελληνοκυπριακή κοινότητα εξαντλούμε κάθε προσπάθεια για μια βιώσιμη λύση που για να είναι βιώσιμη πρέπει να είναι και λειτουργική. Σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, εντάσσονται οι ιδέες που κατέθεσε στον ηγέτη της Τ/κ πλευράς Μουσταφά Ακιντζί, τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Η Γερμανία σκόρπισε 4-2 την Πορτογαλία
20:58
Αλβανία: Το κλειδί της πόλης των Τιράνων στον Κ. Μπακογιάννη
20:57
Τένις: Στη δεύτερη θέση η Κύπρος και βλέπει... πλέι-οφ για άνοδο
20:54
Στα 62 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού – 44 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια
20:52
Mάχη με τις φλόγες στην Ασγάτα
19:25
Τατάρ: Επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνει αποδεκτό ‘ίσο διεθνές στάτους’
18:46
Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών
18:41
Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
18:23
Η Ουγγαρία έμεινε όρθια απέναντι στη Γαλλία και μπορεί να ελπίζει
18:14
Βραζιλία-κορονοϊός : Μια "ανάσα" από τους 500.000 θανάτους από την Covid-19 η χώρα
18:14
Μπιτς-βόλει: Στους «16» του πανελληνίου πρωταθήματος οι Σιαπάνης και Σαββίδης
17:57
Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Ιράν
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand