ΠτΔ: Η ΚΔ αναβαθμίζεται και συνεχίζει το ενεργειακό της πρόγραμμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση των ενεργειακών της σχεδιασμών, ενώ παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητά του να συνεργαστεί «εποικοδομητικότατα» με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό για επίλυση του εθνικού προβλήματος.

Από το βήμα του 14ου συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικών εντός της ΕΕ, ιδιαίτερα στην καταπολέμηση ασύμμετρων απειλών και στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων, ως επίσης και στην παροχή διευκολύνσεων για τον σκοπό αυτό σε εταίρους της, ενώ ανάλογες διευκολύνσεις παρέχει και προς άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Αμερική, πέραν της ΕΕ.

Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σωρεία άλλων κρατών και έχει αναβαθμίσει τις ιστορικά στενές της σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις τριμερείς συνεργασίες, που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι ευρωπαϊκές χώρες και χώρες του αραβικού κόλπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους σε αυτές.

Η αναντίλεκτη ενίσχυση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε, και η ανάδειξη του γεωστρατηγικού της ρόλου επιτρέπουν την εφαρμογή των ενεργειακών σχεδιασμών.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης των ενεργειακών συμπράξεων.

Οι όλες προσπάθειες, σημείωσε, επικεντρώνονται από τη μια στην αξιοποίηση και ενάσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και ως ελληνοκυπριακή κοινότητα εξαντλούμε κάθε προσπάθεια για μια βιώσιμη λύση που για να είναι βιώσιμη πρέπει να είναι και λειτουργική. Σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, εντάσσονται οι ιδέες που κατέθεσε στον ηγέτη της Τ/κ πλευράς Μουσταφά Ακιντζί, τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.