Αρχή για διάλογο Υπουργείου Παιδείας - εκπαιδευτικών οργανώσεων

Την έναρξη από χθες, Πέμπτη, του διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων ανακοινώνουν ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ εκφράζοντας την ελπίδα ότι το θετικό πνεύμα που κυριάρχησε θα έχει και συνέχεια με στόχο την κατάληξη σε κοινώς αποδεκτές αποφάσεις, οι οποίες θα κατοχυρωθούν νομοθετικά.

Στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ξεκίνησε η συζήτηση «στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ όλων των επίμαχων ζητημάτων που άπτονται των μονομερών αποφάσεων της Κυβέρνησης, οι οποίες προκάλεσαν την πρωτοφανή κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα».
Αυτή, προστίθεται, «ήταν και η βασική απαίτηση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι οποίες δήλωναν εμφατικά ευθύς εξαρχής ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λήφθηκαν χωρίς να προηγηθεί ο επιβαλλόμενος θεσμικός διάλογος στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ».
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, συμπληρώνεται, προσήλθαν στον διάλογο με εποικοδομητική διάθεση.
«Πέραν από τον ευρύτερο κατάλογο θεμάτων που οι ίδιες ζήτησαν να εγγραφούν για συζήτηση, η χθεσινή ημερήσια διάταξη εμπλουτίστηκε από τρία πολύ σημαντικά θέματα που έθεσαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και αφορούν στα Συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011, το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών και το θέμα των πιστώσεων σε εκπαιδευτικούς που έχουν επηρεαστεί εργασιακά από τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου», σημειώνεται.
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, «κατέθεσαν τις απόλυτα τεκμηριωμένες θέσεις τους για όλα τα πιο πάνω ζητήματα καθώς και για άλλα, όπως αυτά που αφορούν την αναδιαμόρφωση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών με βάση τα έτη υπηρεσίας και τη θέση, αλλά και τον θεσμό του υπευθύνου τμήματος».
Σύντομα, αναφέρεται, θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδρίες με στόχο τη συνέχιση της συζήτησης, εν αναμονή και των θέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Εκφράζεται η ελπίδα ότι «το θετικό πνεύμα που κυριάρχησε στην πρώτη χθεσινή συνεδρία της ΜΕΠΕΥ θα έχει και συνέχεια, με στόχο να καταλήξουμε σε αποφάσεις που να είναι κοινώς αποδεκτές και οι οποίες θα κατοχυρωθούν πλέον νομοθετικά, έτσι ώστε στο μέλλον να μην έχει κανείς το δικαίωμα να αμφισβητεί εκπαιδευτικές ή άλλες πολιτικές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
ΗΠΑ: 170 βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να πιέσει την Τουρκία στον τομέα των δικαιωμάτων
21:51
Απορρίπτει τον δημόσιο εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astrazeneca η Μέρκελ
21:30
Έκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας αύριο, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας
20:59
Το 62% των Ρώσων δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο Sputnik-V (δημοσκόπηση)
20:57
Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, δηλώνουν ειδικές εισηγήτριες του ΟΗΕ
20:27
Aύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο, 302 νέα περιστατικά Covid-19
19:30
Συνεδρίες Ερευνητικής Επιτροπής το σφαγείο Cypra την Παρασκευή και τη Δευτέρα
19:25
Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
18:43
Ο Πρόεδρος της Βουλής συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον Πρέσβη της Γεωργίας
18:42
Ελλάδα: 1.176 νέα κρούσματα, 406 διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι
18:06
Πρέσβειρα ΗΠΑ: Βήμα κρίσιμης σημασίας προς την κατεύθυνση επανέναρξης επίσημων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
17:41
Θλίψη για τον θάνατο Κωστή Κωστέα εκφράζει το Υπουργείο Παιδείας
17:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand