Δεν θα περικοπούν οι ελληνικές συντάξεις το 2019

Θετική ήταν η εισήγηση των Βρυξελλών για το θέμα της κατάργησης της περικοπής των συντάξεων το 2019 στην Ελλάδα, καθώς το θέμα έκλεισε χωρίς ενστάσεις στο σημερινό EWG. Το Euro Working Group συνέρχεται σήμερα για να προετοιμάσει τη σύνοδο του πρόσθετου eurogroup τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η εισήγηση της Κομισιόν ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, ακόμα και χωρίς την περικοπή συντάξεων δεν βρήκε καμία αντίρρηση από τους εκπροσώπους των Κρατών Μελών.

Ως εκ τούτου, δεν κρίνεται απαραίτητη η συζήτηση συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας και πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ ΚΥΠΕ, το ελληνικό ζήτημα δεν ήταν το κυρίαρχο στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης πρέπει να προετοιμάσουν τις συζητήσεις των υπουργών για το ζήτημα της πορείας προς την έναρξη λειτουργίας του EDIS του ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων και την χρήση προς αυτόν το σκοπό των αποθεματικών του ESM ως εγγύηση (backstop) τελευταίας καταφυγής, πριν τα προδιαγεγραμμένα ποσά του νέου ταμείου, πληρωθούν από τα Κ-Μ.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι εκπρόσωποι θα συζητήσουν την στήριξη του ενιαίου ταμείου εκκαθάρισης τραπεζών με παρόμοια μέθοδο, αλλά και τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, ενόψει και της Συνόδου του Ευρώ στις 14 Δεκεμβρίου, η οποία πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Οι εκπρόσωποι των Υπουργείων στη συνέχεια θα κάνουν μια προκαταρκτική ανασκόπηση σχετικά με τα προσχέδια των προϋπολογισμών των Κρατών Μελών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, με έμφαση στην περίπτωση της Ιταλίας.

Η Ελλάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στο ίδιο κανονικό πακέτο με τα υπόλοιπα Κ-Μ και καθώς δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η δημοσιοποίηση της επίσημης γνωμάτευσης της Κομισιόν στις 21 Νοεμβρίου.

Τα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, η οποία θα κρίνει και την εκταμίευση ή όχι των ποσών που θα επιστραφούν στην Ελλάδα από κέρδη επί ελληνικών ομολόγων, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.