Ουδέποτε η ΕΚ πλευρά και ο ΠτΔ επιθυμούσαν διαδικασία ανοικτού τέλους στο Κυπριακό

Ουδέποτε η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιθυμούσαν διαδικασία ανοικτού τέλους στο Κυπριακό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας ότι θα ήθελαν τερματισμό της κατοχής, ακόμη και σήμερα.

Μιλώντας μετά από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και ερωτηθείς για σχετική αναφορά του προέδρου του Δησύ, ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία ή γνώση περί χρονοδιαγράμματος.
Υπογράμμισε δέ ότι μετά τη συνάντηση με την κυρία Λούτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί διαμόρφωση όρων αναφοράς το συντομότερο δυνατό και συμφωνία στο ορατό μέλλον.
Επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει υπομονή μέχρι τη συζήτηση των όρων αναφοράς και νέα συνάντηση με την κυρία Λούτ.

Ο κύριος Προδρόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει πλάνο για τους όρους αναφοράς και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμορφώνει την τακτική του με βάση τα δεδομένα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε εποικοδομητικό κλίμα, ακούστηκαν απόψεις και εισηγήσεις και εκφράστηκαν ανησυχίες.

Τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμερίζεται τις ανησυχίες, αλλά όλοι πρέπει να έχουν υπόψιν ότι στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό τους σωστούς όρους. Επί της φιλοσοφίας της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας, ο κύριος Προδρόμου είπε ότι ο Πρόεδρος σέβεται τις απόψεις που ακούστηκαν, αλλά έχει και ο ίδιος άποψη, στη βάση δεδομένων που διαμορφώνονται. Δόθηκαν, ανέφερε, εξηγήσεις και δεν θα ήταν χρήσιμο να συνεχιστούν οι συζητήσεις γιατί θα υπεισέλθουν σε άγονο έδαφος.

Σε ότι αφορά τη διάνοιξη σήμερα των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Λεύκας/Απλικίου, είπε ότι ικανοποιήθηκε η προυπόθεση οπως μή υπάρξει κατοχική στρατιωτική παρουσία σε εγγύτητα προς το οδόφραγμα.
Υπέδειξε δέ ότι δεν μετακινήθηκε το Ελληνοκυπριακό φυλάκιο που βρίσκεται σε κάποια απόσταση.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.