Μουσταφά Ακιντζί :«δεν είναι ξεκάθαρο το τι λέει και το τι θέλει ο Νίκος Αναστασιάδης»

Συνέντευξη τύπου, σε απάντηση όσων δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Nίκος Αναστασιάδης, όταν ενημέρωσε τον λαό, για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, έδωσε απόψε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ανέφερε πως θα συναντιόταν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σήμερα Δευτέρα ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε εξαιτίας του οτι δεν υπήρξε πρόοδος ούτε στην κινητή τηλεφωνία ούτε στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Κατά τη διάσκεψη Τύπου, ο Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε κριτική προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέροντας ότι «δεν είναι ξεκάθαρο το τι λέει και το τι θέλει», δημιουργώντας σύγχυση.
Δεν τίθεται θέμα αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων χωρίς αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, είπε, τονίζοντας ότι η μια θετική ψήφος κάθε πλευράς πρέπει να υπάρχει σε όλα τα ομοσπονδιακά σώματα.
Ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε επίσης την άποψη οτι «λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ή status quo είναι το δίλημμα που τίθεται αυτήν την στιγμή ενώπιον μας».
«Δεν υπάρχει άλλη οδός για τις δύο κοινότητες εκτός από τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και είναι αναγκαίο oι δύο πλευρές να επιδείξουν καλή θέληση» σημείωσε.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ακόμη και αν ενισχυθούν οι εξουσίες των ιδρυτικών κρατών σε μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, η τουρκοκυπριακή πλευρά δε θα αποδεχθεί την λήψη αποφάσεων σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης με βάση την λογική μειοψηφίας-πλειοψηφίας.
Άσκησε επίσης δριμεία κριτική προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γύρω από τις δηλώσεις του για τον αγωγό East Med και γενικότερα για τις κινήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσον αφορά τα ενεργειακά.
Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μη θεωρεί ζωτικό συμφέρον των Τoυρκοκυπρίων τις αποφάσεις γύρω από τα ενεργειακά δρώμενα.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:37

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
«Πραγματική ευκαιρία» να κάνουν διακοπές οι πλήρως εμβολιασμένοι, λέει ο Μπόρις Τζόνσον
14:50
Βλάβη στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 112 και 199 στην Επαρχία Αμμοχώστου
14:49
Ικανοποίηση Κ.Μητσοτάκη για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
14:28
Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη βελτιώνει την επιβίωση και επιταχύνει την ανάρρωση των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19
14:12
Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύει και στην Κύπρο το ψηφιακό πιστοποιητικό covid από χώρες μέλη της ΕΕ(βίντεο)
14:02
Πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας
14:02
Τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων συζήτησε με κατοίκους ο Ανδρέας Βύρας
14:00
Δύο νέες αλυσίδες μετάδοσης κρουσμάτων εντόπισε το υπουργείο Υγείας
13:45
Για το Παρίσι αναχωρεί αύριο η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου
13:42
Έκκληση Γκουτιέρες στην Ολομέλεια του ΕΚ για παγκόσμια ενίσχυση της διάθεσης εμβολίων σε όλα τα κράτη του πλανήτη
13:39
Υπόθεση φόνου που διαπράχθηκε το 1998 ξανανοίγει η Αστυνομία των Βάσεων
13:00
Την ανάγκη να επιδείξει η Τουρκία συνέπεια και συνέχεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, θα τονίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
12:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand