Αντίσκηνα έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λ/σου και διαμαρτυρία για ψηλά ενοίκια

Την αγανάκτηση τους από το ρυθμό με τον οποίον ολοένα και αυξάνονται τα ενοίκια στο νησί μας και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, εξέφρασαν χθες βράδυ πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την Κίνηση για το Δικαίωμα της Στέγασης, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Στο χώρο στήθηκαν αντίσκηνα μέσα στα οποία διανυκτέρευσαν άστεγοι, μεταξύ αυτών και οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά, αλλά και πολίτες που ήθελαν συμβολικά να εκφράσουν τη στήριξη τους, ενώ όλοι κάλεσαν την Πολιτεία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τις φωνές διαμαρτυρίας και να λάβει μέτρα για να τεθεί ένα τέρμα στο πρόβλημα με τα ψηλά ενοίκια.

Ήδη, όπως αναφέρθηκε από τον συντονιστή της Κίνησης, Λευτέρη Γεωργίου, έχουν βοηθηθεί συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη, ενώ με τη συμβολή νομικού συμβούλου, έχει αποτραπεί η έξωση σε 11 μέχρι στιγμής οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των αυξημένων ενοικίων.

Οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν πως η στέγη είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα και κάλεσαν όλο τον κόσμο να αντιδράσει και να ενώσει τη φωνή του με τη δική τους, γιατί το πρόβλημα ολοένα και μεγαλώνει και σύντομα, προειδοποίησαν, θα βρίσκονται στην ίδια μοίρα αρκετοί άλλοι συνάνθρωποι μας.

Διαμήνυσαν δε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει λύση στο πρόβλημα και «να τερματιστεί η κοινωνική αδικία».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.