23 νεκροί από τις τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Στους 23 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις φονικότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας, μετά τον εντοπισμό 14 πτωμάτων από τις διασωστικές δυνάμεις.

"Σήμερα, 14 περισσότερα πτώματα εντοπίστηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 23", δήλωσε ο σερίφης Κόρι Χόνια σε συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 9 νεκρούς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Καλιφόρνιας δίνουν μάχη με τις φλόγες σήμερα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις τεράστιες πυρκαγιές που καίνε ανεξέλεγκτα κι έχουν μετατρέψει σε στάχτη χιλιάδες σπίτια.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια μεγάλη περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας, το Σακραμέντο, και στο θέρετρο του Μαλιμπού, στη νότια Καλιφόρνια.

Έως αυτή τη στιγμή, οι αρχές εντόπισαν τα πτώματα 9 ανθρώπων στη πόλη Πάρανταϊς, βόρεια του Σακραμέντο. Περίπου 35 άνθρωποι αγνοούνται.

Από την Πέμπτη το πρωί, περισσότερα από 6.700 κτίρια, η πλειονότητα των οποίων κατοικίες, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά "Camp Fire", την πλέον καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

«Αυτή η πυρκαγιά είναι το χειρότερο σενάριο. Ένα σενάριο το οποίο φοβόμασταν εδώ και καιρό ότι θα συμβεί» δήλωσε ο Χόνια.

«Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν όλοι» συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 400000 στρέμματα και μόλις το 20% της φωτιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Τρεις από τους 3.200 πυροσβέστες που επιχειρούν στο πυρινο μέτωπο τραυματίστηκαν.

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Νοτιότερα, όλη η πόλη του Μαλιμπού, όπου διαμένουν πολλές διασημότητες, έλαβε εντολή εκκένωσης εξαιτίας της "Woolsey Fire", που έχει κάψει σχεδόν 150.000 στρέμματα γης.

Πολλοί διάσημοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν ή η Αλίσα Μιλάνο και η Λέιντι Γκάγκα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις επαύλεις τους. Ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, τα ίχνη του οποίου έχασε για λίγο ο γιος του Τσάρλι, εντοπίστηκε, καθώς επιχειρούσε να φύγει από την περιοχή.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης στούντιο γυρισμάτων που χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες παραγωγές, όπως εκείνο της σειράς "Westworld" του HBO.

Νωρίς σήμερα, οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί στην περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο Pepperdine του Μαλιμπού, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όπου φοιτούν 7.700 φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν οχυρωμένοι μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Οι υπεύθυνοι είπαν στους φοιτητές ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους πυροσβέστες ότι τα κτίρια του πανεπιστημίου μπορούν να αντέξουν τη φωτιά.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ορισμένοι σπουδαστές φορούν μάσκες, ενώ εκπρόσωπος του ιδρύματος τους λέει ότι θα πρέπει να «αναμένουν περισσότερο καπνό και ενδεχομένως στάχτη, ίσως να αντικρίσουν και τρομακτικές εικόνες, όπως δέντρα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες».

Πηγή: ΑΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.