Το υπ. Υγείας απορρίπτει τα περί αδιαφορίας

Το υπουργείο Υγείας, επισημαίνει πως δεν ευσταθούν οι κατηγορίες περί αδιαφορίας της Κυβέρνησης, στα προβλήματα που παρουσιάζει το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του νοσοκομείου Πάφου.

Σε παρέμβαση στο Πρωινό Δρομολόγιο, η διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι έχει πάει τρεις φορές στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου και είχε διάλογο με τους εργαζόμενους.
Σημείωσε, παράλληλα, ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου, το συγκεκριμένο Τμήμα είναι επαρκώς στελεχωμένο και πως αυτό το οποίο χρειάζεται είναι καλύτερη οργάνωση. Εξήγησε, ότι αυτή τη στιγμή, συνυπολογίζοντας τη διευθύντρια και μία γιατρό η οποία επιστρέφει το Δεκέμβριο από άδεια μητρότητας, εργάζονται στο Τμήμα συνολικά δώδεκα γιατροί.
Η κυρία Κωνσταντίνου, ανέφερε, ακόμη, ότι ο αριθμός των ασθενών που αναλογεί σε κάθε γιατρό, ανά βάρδια, ανέρχεται στου είκοσι και κρίνεται ως διαχειρίσιμος.
Η διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, επισήμανε, ακόμη, ότι καταβάλλονται προσπάθειες για στελέχωση όλων των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών. Ανέφερε, μάλιστα, ότι στο τελευταίο διάστημα έχουν προσληφθεί τέσσερις γιατροί: δύο στη Λάρνακα, ένας στη Λεμεσό και ένας στην Πάφο. 

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.