Ε.Ε: 2,3 εκατ. ευρώ για υποστήριξη απολυθέντων από ΜΜΕ στην Ελλάδα

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα η Επίτροπος αρμόδια για θέματα εργασίας Μαριάν Τάισεν, προτείνει την καταβολή, 2,3 εκατ. Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για την υποστήριξη 550 απολυθέντων εργαζομένων στον τομέα των ΜΜΕ στην Αττική, ώστε να υποστηριχθεί η  μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα "υπέβαλε αίτηση για στήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση έπειτα από την απόλυση 550 εργαζομένων σε τρεις επιχειρήσεις ΜΜΕ. Αυτές οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν το αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει σοβαρά την ελληνική οικονομία και έχει προκαλέσει μείωση των εσόδων από τη διαφήμιση και τις πωλήσεις".

Όπως αναφέρει η Επίτροπος, "τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο θα βοηθήσουν τους εργαζομένους να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους επαγγελματική καθοδήγηση, κατάρτιση, εκ νέου κατάρτιση και επαγγελματική κατάρτιση, παροχή συγκεκριμένων συμβουλών όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, συνεισφορά για τη σύσταση επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα."

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου ανέρχεται σε 3,8 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα συνεισφέρει 2,3 εκατομμύρια ευρώ (60 %).

Η πρόταση έχει πλέον διαβιβαστεί για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Η Επίτροπος Τάισεν δήλωσε σχετικά ότι "η Ελλάδα ήταν η χώρα που πλήγηκε περισσότερο από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε πριν από δέκα χρόνια, ενώ μόλις πρόσφατα βγήκε από το πρόγραμμα στήριξης, αλλά, όπως έχουμε πει επανειλημμένα: η στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα δεν σταματά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό. Ένα από τα μέσα αυτά είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, το οποίο, χάρη στη σημερινή απόφαση, θα συμβάλει στην προετοιμασία περισσότερων από 500 πρώην εργαζομένων στον ελληνικό τομέα των ΜΜΕ για την ανεύρεση νέων θέσεων εργασίας".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΑΑΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:24

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Η ΥΔΔΤ κα Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας
19:14
Ράλι Κύπρος: Προηγείται ο Γαλαταριώρτης, εγκατέλειψε ο Νάσερ (βίντεο)
18:40
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία
18:11
Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο ΜΕD5 και μεταναστευτικό
18:11
Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο . Το θέμα έληξε
18:04
Επιστρέφει η «Παραδοσιακή βραδιά στο ΡΙΚ» (trailer)
18:01
Ελλάδα: 1.853 νέα κρούσματα σήμερα, 333 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand