Συνεργατισμός: Κανένας λόγος ανησυχίας για τις επιστολές

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τις συστημένες επιστολές προς διακόσιες χιλιάδες δανειολήπτες ή εγγυητές στο Συνεργατισμό, ανέφερε ο σύμβουλος αφερεγγυότητας Αντρέας Χαραλάμπους.


Μιλώντας στην ´'Πρώτη Ενημέρωση', ο κύριος Χαραλάμπους εξήγησε ότι διά της επιστολής, η Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, οπως μετονομάστηκε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, διά της επιστολής, δίνει την επιλογή για εξόφληση ή μεταφορά του δανείου εντός 45 ημερών σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα και αυτό προτού η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων μεταφερθεί στο φορέα διαχείρισης, που έχει αναλάβει την εισπραξη των δανείων.


Οπως είπε ο κύριος Χαραλάμπους, η Σεδιπές ενημερώνει τους δανειολήπτες για την επιλογή, σε όσους έχουν τη δυνατότητα, εξαγοράς ή εξόφλησης του δανείου, υποβάλλοντας προσφορά εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και αναφέροντας ρητά την πηγή εσόδων.
Σε διαφορετική περίπτωση γνωστοποιείται με βάση το σχετικό νόμο, ότι το δάνειο μεταφέρεται στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης, η οποία θα επικοινωνήσει με τον δανειολήπτη μαζί με την Αλταμίρα για αναδιάρθρωση ή εξόφληση δανείου.


Μιλώντας επίσης στην Πρώτη Ενημέρωση, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για τυπική επιστολή ενημέρωσης για τη νομική μεταφορά των δανείων.


Στο μεταξύ, λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται στα ταχυδρομεία για παραλαβή των συστημένων επιστολών, ο διευθυντής της υπηρεσίας Αντρέας Γρηγορίου συνέστησε υπομονή, τονίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται προς το τέλος της.


Εντός της ημέρας, ο φορέας διαχείρισης αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση που αφορά και το χρόνο ανταπόκρισης των δανειοληπτών σε περίπτωση που έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης του δανείου.

Πηγή: Κωνσταντίνος Τσιντάς 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:50

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Προεδρικές εκλογές στο Περού: Η πολιτική ομίχλη πυκνώνει
12:52
Στα γαλάζια της Πάφου ο Μπρούνο Λέϊτε
12:49
Έντονο προβληματισμό για το φαινόμενο των αλυσίδων κρουσμάτων κορονοϊού, εκφράζει ο Β. Σιλβέστρος
12:40
Ψηφιοποιήθηκαν πάνω από 20 χιλιάδες αρχαία ευρήματα και 1.595 αρχαία μνημεία της Κύπρου
12:27
Με εκπληκτικό Τζορτζ, μείωσαν σε 2 -1 οι Κλίπερς στη σειρά με τους Σανς, 106 -92
12:17
Αεκτζής μέχρι το 2023 ο Χριστοφόρου
12:10
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Τσεχία προκάλεσε θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές
12:09
Ανησυχία για την κατάσταση που εξελίσσεται με την πανδημία, εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ
11:55
Γιβραλτάρ: Χαλάρωσε η νομοθεσία για τις αμβλώσεις
11:50
Συνωστισμός και ένταση στο εμβολιαστικο κέντρο στο λιμάνι της Λαρνακας
11:34
Οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών διερευνά η Αστυνομία Πάφου
11:07
Αυστηρή προειδοποίηση ECDC για τον έλεγχο της διάδωσης της παραλλαγής "δέλτα"
10:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand