Η Κομισιόν κινητοποιεί τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας για την Ινδονησία

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε για να ανταποκριθεί στις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού και του τσουνάμι στο κεντρικό Sulawesi της Ινδονησίας, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, "το Κέντρο Συντονισμού Έκτακτης Ανάγκης της Κομισιόν εργάζεται από σήμερα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να κινητοποιήσει τις προσφορές βοήθειας στις πληγείσες περιοχές".

"Σε μια άμεση απάντηση, αρχικές προσφορές έχουν γίνει από το Βέλγιο και τη Δανία", ανακοίνωσε ήδη ο Επίτροπος Στυλιανίδης, ενώ περισσότερη βοήθεια αναμένεται να διοχετευθεί τις επόμενες ημέρες.

"Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα, Δουλεύουμε όλο το εικοσιτετράωρο για να διοχετεύσουμε βασικές προμήθειες μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ευχαριστώ τα κράτη που έχουν προσφέρει βοήθεια μέχρι στιγμής και καλώ τα κράτη μέλη μας να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται γρήγορα", δήλωσε αναλυτικά ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η βοήθεια αυτή έρχεται επιπλέον της εκταμίευσης των 1,5 εκατ. ευρώ που κινητοποιήθηκε αμέσως μετά την καταστροφή το τελευταίο σαββατοκύριακο. Επιπλέον, το σύστημα Copernicus, η υπηρεσία δορυφορικής χαρτογράφησης έκτακτης ανάγκης, έχει εκπονήσει δορυφορικούς χάρτες για την αξιολόγηση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές και για την ενίσχυση των επιτόπιων εθνικών αρχών. Η Κομισιόν συγχρηματοδοτεί τα έξοδα μεταφοράς της βοήθειας που κινητοποιήθηκε μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο κατόπιν αιτήματος μιας πληγείσας χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Με το 1937 θα παρομοιάσει την απειλή για τη Δύση από τη Ρωσία ο αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων
09:55
Ακόμη και πλανήτες διαφορετικοί από τη Γη, με «εξωτική» ατμόσφαιρα, μπορεί να διαθέτουν νερό και συνθήκες κατάλληλες για ζωή
09:48
Πρεμιέρα για Σάκκαρη και Τσιτσιπά στο Γουϊμπλετον
09:35
NBA : Ο Ίρβινγκ έκανε την ανατροπή και έμεινε στο Μπρούκλιν
09:31
Για την υπέρβαση η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών, απέναντι στην Ολλανδία (20:30, ΡΙΚ2)
09:25
Covid-19: Σχεδόν 25 χιλιάδες πολίτες εμβολιάστηκαν με την τέταρτη δόση
09:13
Σαρφό τριετίας στον ΑΠΟΕΛ (βίντεο)
08:54
Η προσωρινή διακοπή του φαρμάκου μεθοτρεξάτη διπλασιάζει τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση εμβολίων Covid-19
08:48
Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα φαρμακεία και επιβολή πλαφόν στα σελφ τεστ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
08:25
Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταγγέλλει την «απόλυτη φρίκη» στην Κραματόρσκ
08:11
Πλήγμα των ΗΠΑ στη Συρία εναντίον «ηγέτη» οργάνωσης προσκείμενης στην Αλ Κάιντα
07:43
Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ παρακάθεται αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
07:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand