Αντωνίου, Κουλουμάς στο ΤΡΙΤΟ για ΓΕΣΥ

Τα χρονοδιαγράμματα θα εφαρμοστούν και όποιος επιθυμεί ας ενταχθεί στο ΓΕΣΥ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Θωμάς Αντωνίου.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Αντωνίου ανέφερε ότι αρκετά από τα ζητήματα που θέτει ο ΠΙΣ, είναι έκτος του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί.
Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, ούτε και η αξίωση να υπάρξει εγγύηση για το ελάχιστο ποσό αμοιβής.
Ο κύριος Αντωνίου, είπε ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με καλή θέληση θα δώσει περιθώριο στην διαβούλευση βάσει του υφιστάμενου πλαισίου και χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του σχεδιασμού.
Aπό την πλευρά του,  ο Πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών, Μάριος Κουλούμας, άσκησε έντονες επικρίσεις κατά της ηγεσία του ΠΙΣ λέγοντας ότι με τη στάση τους οι γιατροί έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, έκανε λόγο προσκόμματα που θέτει μια ομάδα συμφερόντων, η οποία προσπαθεί να κερδίσει όσον το δυνατό περισσότερα μέσα από τη διαβούλευση.
Υποστήριξε ότι άλλα έλεγαν οι γιατροί δημοσίως και άλλα περιέλαβαν στο ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.
Τάχθηκε κατά των ατέρμονων συζητήσεων, οι οποίες, είπε, εξυπηρετούν όσους βολεύονται με το υπάρχον σύστημα.
Κάλεσε τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΑΥ, να μην κάνουν καμία έκπτωση στο ζήτημα της άσκησης ιδιωτικής ιατρικής εντός του ΓΕΣΥ, σημειώμοντας ότι αποτελεί κόκκινη γράμμη για τους οργανωμένους ασθενείς. Χαιρέτισε τη θέση του Υπουργού Υγείας και του ΟΑΥ για τήρηση των χρονοδιαγράμμάτων.

Σύνταξη: Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:51

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.