Άνεγκρετ και Γενς είναι οι διάδοχοι της Μέρκελ

Με την Γερμανίδα καγκελάριο να αποσύρεται σταδιακά από την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) το φως των προβολέων πέφτει πάνω στους δελφίνους που ετοιμάζονται στο επόμενο συνέδριο να διεκδικήσουν την αρχηγία του CDU.

Στη συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος,΄Ανγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δύο μέλη του προεδρείου του κόμματος ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους. Υποψήφια θα είναι η γ.γ. των Χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που θεωρείται άτομο του στενού περιβάλλοντος της κ. Μέρκελ, και ο εσωκομματικός της αντίπαλος ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν που εκπροσωπεί τη δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο στο συνέδριο της CDU στις αρχές Δεκεμβρίου να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.

Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ή αλλιώς «μίνι Μέρκελ»

Η 55χρονη γ.γ. των Χριστιανοδημοκρατών είναι γνωστή με το παρατσούκλι «μίνι Μέρκελ» ή «Μέρκελ του Ζάαρλαντ». Είναι από τα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στην Γερμανίδα καγκελάριο και διαθέτει αρκετές αρετές της.
Κόρη διευθυντή σχολείου, είναι γνωστή και αφοσιωμένη καθολική. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Σπούδασε πολιτικές και νομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Τριερ Σααρμπρούκεν και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα.
Το 1998 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής για μόλις 7 μήνες. Στις επόμενες εκλογές έχασε την έδρα της αλλά ήταν κοντά με τον επικεφαλής του κρατιδίου της Ζάαρλαντ. Από το 2011 έως το 2018 ήταν επικεφαλής του γερμανικού κρατιδίου και μόλις η τέταρτη γυναίκα που λαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα. Έχει την φήμη της πολιτικού που γνωρίζει να κερδίσει εκλογές για το κόμμα της.

Το «παιδί θαύμα» Γενς Σπαν

Ο 38χρονος υπουργός Υγείας της Μέρκελ εκπροσωπεί την δεξιά πτέρυγα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών. Ο Γενς Σπαν μπήκε από πολύ νωρίς στην πολιτική. Έγινε βουλευτής το 2002 σε ηλικίας μόλις 22 ετών και το νεότερο μέλος της γερμανικής Βουλής.
Είναι από τους βασικούς υποστηρικτές και νομοθέτες της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στην Γερμανία.


Πηγή: skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.