Παυλόπουλος: Το Κυπριακό είναι κυρίως ευρωπαϊκό ζήτημα

Το Κυπριακό αποτελεί διεθνές και κυρίως ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ελλάδα επιδιώκει το συντομότερο δυνατό, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων.
Αυτό, πρόσθεσε, είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και προειδοποίησε ότι θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απευθυνόμενος στην Αγκυρα, ο κύριος Παυλόπουλος είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να θωρακίζει τα νησιά της και να ασκεί στο ακέραιο όλα τα κυριαρχικά της δικαίωματα συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επέκτασης της ζώνης του Αιγαίου κατά το Δεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο,. Το ίδιο, τόνισε, ισχύει, και για την ΑΟΖ με την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας.
Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάλεσε τη χώρα να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για το όνομα και την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι μόνο τότε είναι δυνατό να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:55

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.