Tούρκος ΥΠΑΜ: Δεν ανησυχούμε για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Το ζήτημα για την Τουρκία είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών που έχουν καθεστώς αποστρατικοποιημένο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, προσθέτοντας ότι παρακολουθούν το θέμα στενά. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν ανησυχούν για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Στη χθεσινή του συνέντευξη στο Ανατολού, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πρακτορείο, κλήθηκε να σχολιάσει πρόταση του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για ίδρυση τριών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα και αν η βάση της Σούδας στην Κρήτη μπορεί να είναι εναλλακτική για την βάση Ίντσιρλικ στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος και σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ”, απάντησε και πρόσθεσε ότι αντικρίζουν φυσιολογικό αυτές οι δύο χώρες να συνεργάζονται σε κάποια θέματα. “Δεν θα ανησυχήσει η Τουρκία για κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε και στην αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας ότι στο πλαίσιο της συνθήκης της Λωζάνης τα νησιά αυτά πρέπει να παραμείνουν με αυτό το καθεστώς. “Το ζήτημα για εμάς είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών που το καθεστώς τους είναι αποστρατικοποιημένο. Το παρακολουθούμε από κοντά αυτό. Αναμένουμε να δοθεί σημασία στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στις συνθήκες που έχουμε συνάψει με τη γείτονά μας, στις πρακτικές που εφαρμόζονται και αναμένουμε να αποφεύγονται απειλές και προκλήσεις και να υπάρχει συμμόρφωση στο πλαίσιο των σχέσεων και των αρχών της καλής γειτονίας», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2019 θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400 ενώ για τα αμερικανικά πολεμικά F-35 είπε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής της παράδοσής τους από τις ΗΠΑ και ότι ήδη βρίσκονται στις ΗΠΑ τέσσερις Τούρκοι πιλότοι οι οποίοι εκπαιδεύονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού παρουσίασε ο Περδίος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού
12:12
Εξήντα χιλιάδες άτομα πάσχουν από σπάνια νοσήματα στην Κύπρο, σύμφωνα με το ΙΝΓΚ
12:11
Οι δείκτες οικονομικού κλίματος και απασχόλησης αυξάνονται σε ΕΕ και ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο
11:58
Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, στην Αρμενία, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας
11:27
Τα κράτη μέλη μπορούν να επιτρέπουν τη μερική πρόσβαση σε ορισμένα επαγγέλματα του ιατρικού κλάδου
11:15
Η Covid-19 δεν είναι πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα για όσους έχουν άσθμα, καθησυχάζει αυστραλιανή μελέτη
10:49
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 1,3 εκατ. κάτοικοι του Τέξας αντιμετωπίζουν ακόμη διακοπές στην υδροδότηση
10:17
Ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός κρουσμάτων σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού
09:56
Αρχίζει αύριο η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος
09:42
Ο ΠτΔ είναι έτοιμος για την άτυπη συνάντηση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος
09:30
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Χόλογουεϊ
09:25
Επέστρεψε στις νίκες το ΑΠΟΕΛ
09:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand