Τούρκος καθηγητής: Χωρίς πόλεμο είναι δύσκολο να επιλυθούν τα 12 μίλια

Χωρίς πόλεμο είναι δύσκολο να επιλυθεί το θέμα των 12 μιλίων, υποστήριξε ο Τούρκος καθηγητής του Πανεπιστημίου Εσένγιουρτ Κωνσταντινουπολης Σαϊτ Γιλμάζ. 

Ο καθηγητής Σαϊτ Γιλμάζ δήλωσε στην αντιπολιτευτική εφημερίδα Αϊντινλίκ πως στην περίπτωση που η Ελλάδα επεικτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα τότε θα περάσουν υπό την κυριαρχία της και οι φυσικές πηγές και ο εναέριος χώρος του Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μετατρέψει το Αιγαίο σε μια δική της λίμνη και να σφετεριστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. Ο Τούρκος καθηγητής είπε πως στο Αιγαίο υπάρχουν 3 χιλιάδες νησιά και πως η Ελλάδα υποσηστρίζει ότι έχουν χωρικά ύδατα και τα νησιά. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, επειδή τα περισσότερα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα το Αιγαίο μετατρέπεται σε ελληνική θάλασσα. “Η Τουρκία για να δείξει ότι αυτό δεν το αναγνωρίζει κάνει έρευνες σε διεθνή ύδατα έξω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων. Η Ελλάδα για να το εμποδίσει αυτό προσπαθεί να απειλήσει την Τουρκία με την κίνηση πραγματοποίησης των 12 μιλίων. Αυτή η συμπεριφορά έχει χαρακτήρα συνέχισης της αδιανόητης πολιτικής λεονταρισμού των Ελλήνων”, υποστήριξε.

Ο Τούρκος καθηγητής υποστήριξε ότι αυτό το πρόβλημα ξεκίνησε από το 1970 και μέχρι σήμερα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ όπως ισχυρίστηκε η Ελλάδα δεν αποδέχεται διάλογο με την Τουρκία. Υποστήριξε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η Τουρκία για να περάσει από το Αιγαίο στη Μεσόγειο θα πρέπει να ζητά άδεια από την Ελλάδα, κάτι που η Τουρκία δεν πρέπει να το επιτρέψει, ανέφερε.”Φαίνεται πως δεν είναι εύκολο να πειλυθούν αυτά χωρίς πόλεμο λόγω της συνεχιζόμενης αδιάλλακτης στάσης της Ελλάδας”, υποστήριξε.

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.