Συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης είχε ο Πρόεδρος της Βουλής

Την ευκαιρία συζήτησης των προοπτικών επανέναρξης των συνομιλιών και επίτευξης λύσης στο Κυπριακό είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης στη συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν στο Foreign Office.

Μετά από τη συνάντηση ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι τρία ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης, το Κυπριακό, το Brexit και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. «Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ελπίδα όλων είναι να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες το ταχύτερο δυνατό. Για το Brexit ο υπουργός θεωρεί ότι θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες με θετική κατάληξη και μένει η δική μας συμμετοχή ως κυπριακή Βουλή να ψηφίσουμε τη συμφωνία. Όσο για τη Μέση Ανατολή εξηγήσαμε τις δυσκολίες που έχουμε ως Κύπρος, πέραν της εισβολής και κατοχής, με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι ζούμε σε μία επικίνδυνη περιοχή και προσπαθούμε να κρατηθούμε με τις πολιτικές μας».

Αναφερόμενος στις υπόλοιπες επαφές του, ο κ. Συλλούρης συμπλήρωσε ότι γίνονται αναφορές στο Κυπριακό και στο Brexit, αλλά επίσης στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, «ιδιαίτερα σε θέματα εκπαίδευσης, τουρισμού και έρευνας». Όπως σημείωσε, «με το Brexit διαμορφώνονται ευκαιρίες περισσότερης συνεργασίας με τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματά μας».

«Κάνουμε επίσης συζητήσεις για θέματα συνεργασίας σε επίπεδο Κοινοπολιτείας και έχουμε επισημάνει συγκεκριμένα μέτρα που θα βοηθήσουν την Κύπρο να παίξει συγκεκριμένο ρόλο στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας», πρόσθεσε ο κ. Συλλούρης.

Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης εργασίας του Προέδρου της Βουλής στη Βρετανία άρχισε με επίσκεψη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγόριο. Με τον Σεβασμιώτατο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την ομογένεια, με τον κ. Συλλούρη να επαινεί την προσφορά στην παροικία του κ. Γρηγορίου, ο οποίος την 28η Οκτωβρίου συμπληρώνει τα 90 έτη.

Ακολούθησε συνάντηση στο κοινοβούλιο με την εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Κριστίν Τζαρντίν, με την οποία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ως προς τις προκλήσεις που θέτει το Brexit. Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε και για τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην περιοχή.

Αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Brexit, βουλευτή των Εργατικών Χίλαρι Μπεν. Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στο Brexit και τις διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών, με επισήμανση των προβλημάτων που δημιουργεί η ανάγκη αποφυγής συνόρων στην Ιρλανδία.

Ακολούθησε γεύμα εργασίας με τον λόρδο Μάρλαντ, Πρόεδρο του Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Συμβουλίου της Κοινοπολιτείας. Ο κ. Συλλούρης συζήτησε τρόπους ενίσχυσης του εμπορίου και των επενδύσεων εντός της Κοινοπολιτείας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου για προσέλκυση επενδύσεων εντός του οργανισμού.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Συντηρητικό βουλευτή Μπιλ Κας, ο οποίος ασχολείται με το θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας στην Κύπρο. Ακολούθησε αργά το απόγευμα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος αναρρώνει σε ξενοδοχείο μετά από την πρόσφατη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σε κλινική του Λονδίνου.

Η επίσκεψη εργασίας του Προέδρου της Βουλής στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί το βράδυ με συνάντηση και δείπνο με την Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου στο Οίκημα Κυπριακής Αδελφότητας στο βόρειο Λονδίνο.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Συλλούρης αναχωρεί για το Κέμπριτζ και στη συνέχεια για το Μπρίστολ.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.