Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ για τα τρομο-πακέτα

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε  την αποστολή των πακέτων, χαρακτηρίζοντάς τρομακτικές και ποταπές τις ενέργειες των αποστολέων, τονίζοντας παράλληλα ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έστειλε το μήνυμα ότι η πολιτική βία δεν έχει θέσει στη χώρα. Απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ενότητα, λέγοντας ότι η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών είναι η βασικότερη κα απόλυτη προτεραιότητά του.
Ως υπόθεση εσωτερικής τρομοκρατίας, χειρίζεται η Αστυνομία της Νέας Υόρκης, τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων με εκρηκτικά, που προορίζονταν για σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στους παραλήπτες των δεμάτων με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς περιλαμβάνονται ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, καθώς και σημαίνοντα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και του Ρεπουμπλικανικού.
Τα δέματα είχαν εντοπισθεί στα κέντρα διαλογής, θέτοντας αμέσως σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξουδετερώθηκαν, έπειτα από τον πάγιο έλεγχο για εκρηκτικά που γίνεται στην αλληλογραφία των υψηλά ιστάμενων προσώπων.
Πληροφορία ότι παρόμοιo δέμα είχε σταλεί και στον Λευκό Οίκο, διαψεύσθηκε από πηγή της αμερικανικής Προεδρίας.
Οι ομοσπονδιακές αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με έναν αποστολέα.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντελ Μπλάζιο, ανακοίνωσε ενίσχυση των μέτρων στη μεγαλούπολη.
Η αρχή είχε γίνει τη Δευτέρα με ύποπτο δέμα που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου και χρηματοδότη του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζιορτζ Σόρος.

Χίλαρι Κλίντον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διανύουν περίοδο μεγάλων διχασμών, σχολίασε η Χίλαρι Κλίντον, στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι μια περίοδος αναταράξεων, επεσήμανε η κυρία Κλίντον, και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε ενωμένοι.
Στο μεταξύ, ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και στο συγκρότημα όπου στεγάζονται τα στούντιο του CNN στη Νέα Υόρκη, με παραλήπτη τον πρώην επικεφαλής της C.I.A Τζον Μπρέναν. Αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση του ουρανοξύστη, ενώ η περιοχή είχε αποκλεισθεί μέχρι την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.
Ο πρόεδρος του CNN Τζεφ Ζάκερ δήλωσε ότι υπάρχει πλήρης και παντελής έλλειψη κατανόησης στον Λευκό Οίκο για τη σοβαρότητα των συνεχιζόμενων επιθέσεών του εναντίον των μέσων ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος, είπε ο Ζάκερ, και ειδικά οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου πρέπει να κατανοήσουν ότι τα λόγια τους έχουν αντίκρισμα και μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να το αντιλαμβάνονται.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.